Случаят с пловдивската фирма "Еврохолидейз" нашумя през лятото на 2011 г., когато се оказа, че хората, закупили си ваучери за евтини почивки на Малдивите и Корфу, са излъгани.

По случая бяха обвинени трима души - Венелин Качаков, известен като Венко Измамата и сочен за организатор на схемата, и съучастниците му Георги Пасев - официален собственик на фирмата, и служителят Георги Христов.

Днес съдът в Пловдив ги призна за виновни за това, че за около два месеца през 2011 г. са извършвали измами, от които са прибрали близо 266 000 лева, съобщи Нова телевизия. Потърпевши са били хора в десетки градове - от Пловдив, Димитровград, Пазарджик, София, Дупница, Павликени, Бургас, Варна, Ст. Загора, Сливен, Казанлък, Слънчев бряг, Перник Севлиево, Ботевград, Дупница, Търговище, Хасково, Русе и Шумен.

Сред потърпевшите има бивши вече депутати, висши полицаи, лекари и адвокати. 

Венелин Качаков и Георги Пасев получиха по 4 години затвор, а Георги Христов  - 3 години лишаване от свобода.

Те заявиха, че ще обжалват присъдите си.

И до днес обаче не е ясно къде са или как са похарчени парите на измамените.

"Питайте Пасев, при него са парите и всичко. Абсолютно нищо, една стотинка няма при нас”, заяви Качаков след произнасянето на присъдата, цитиран от bTV.

След като измамата беше разкрита, от сайта за колективно пазаруване "Грабо", в който бяха публикувани офертите на "Еврохолидейз", обявиха, че ще обезщетят потърпевшите със 145 000 лева. Собствениците на сайта си ги търсят по съдебен път от измамниците.