Близки на убитите в дискотека "Соло" се срещнаха с главния прокурор Иван Гешев във връзка с информацията, че осъденият на доживотен затвор за двойното убийство в дискотека "Соло" през 2009 г. Илиян Тодоров е задържан в Узбекистан.

Михаил Въжаров, баща на Кирил, заяви пред медиите, че молбата за екстрадиция вече е подписана и в момента се превежда, за да се изпрати в Узбекистан, което ще се случи до два-три дни.

"Правят абсолютно всичко възможно по най-бързия начин, да го докарат в България", добави той, цитиран от БТА.

По думите на Въжаров все още не е проведен видеоконферентния разговор между главните прокурори на България и Узбекистан, на която да се обсъди въпросът за екстрадицията.

Бащата на Кирил Въжаров каза още, че е научил за задържането на Тодоров от медиите, което по думите му не е редно, но е получил извинение от главния прокурор.

Тодоров бе осъден окончателно през 2013 година от върховния съд, четири години след инцидента, при който починаха 21-годишният хокеист Кирил Въжаров и негов приятел - Васил Александров. При разглеждане на делото на първа инстанция - Софийски градски съд, Илиян Тодоров бе оправдан през 2011 г. за извършените от него деяния.

Две години по-късно присъдата бе изменена от Софийския апелативен съд, като Тодоров бе осъден на доживотен затвор. Впоследствие тази присъда е потвърдена от ВКС.