Според обвинението това е справедливото наказание, което бащата на пострадалата при катастрофата с Максим Стависки Мануела, трябва да получи, съобщи БТА. Освен това прокуратурата изтъкна довода, че Горсов има влязло в сила административно наказание "глоба" за това, че преди време пиян е управлявал автомобил. "Къде е моралът, за който говорим", попита прокурорът по делото. Освен това той иска Горсов да бъде осъден на 300 лева глоба, както и да плати изцяло гражданския иск, предявен по делото - 132 287 лева - колкото е изхарчил от дарителската сметка на дъщеря си Мануела след 27 тегления.
Според защитата на Горсов няма доказателства, че парите са харчени не по предназначение. Самият той имал и 12 000 лева разходи само за пътуването до Израел, където Мануела беше на лечение. Отделно от това имал и разходи за престоя там. Адвокатите поискаха оправдателна присъда, предаде "Фокус".
Днес Софийският районен съд гледа за пореден път делото срещу Горсов. То беше отложено на 28 юли поради неявяването на майката на момичето Диана Горсова, въпреки факта че тя беше редовно призована на това заседание. Тогава съдът реши на днешното заседание бившата съпруга на Красимир Горсов да бъде доведена принудително с конвой от дома й във Велико Търново. Сутринта обаче тя не бе открита в дома си.
В крайна сметка майката бе заличена от списъка на свидетелите, след като Красимир Горсов заяви, че е неспособен да обгрижва Мануела, така че майката да дойде от Велико Търново в София и да даде показания като свидетел по делото. И прокурорът, и адвокатите поискаха заличаването на Горсова от списъка на свидетелите.

Вижте видео