Кои трябва да бъдат новите стратегически приоритети за българското здравеопазване в следващите 10 години? И какъв е възможният модел за проектиране на устойчива здравна система, отговаряща на очакванията за непрекъснато подобряване на здравните грижи, но и за ефективно управление на разходите?

Седмото издание на годишния Фарма Форум "Бъдещето на здравната система - Хоризонт 2030", организиран от сп. "Мениджър" търси дългосрочната визия по тези въпроси в национален дебат, който ще се състои на 20 февруари в столичния София Хотел Балкан, с начален час 10.00.

Под патронажа на Парламентарната комисия по здравеопазването в 44-то Народно събрание представители на ангажирани със здравеопазването институции, съсловни организации и експерти, както и лидери на мнения от фармацевтичната индустрия у нас, ще начертаят заедно новата пътна карта на българското здравеопазване.

Глобалните цели, водещите тенденции в сектора и трансформирането им в национални политики ще са сред ключовите теми на първия панел на форума, който ще бъде модериран от д-р Даниела Дариткова, председател на парламентарната Комисия по здравеопазването в 44-то Народно събрание и председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Участници в дискусията са д-р Бойко Пенков, заместник - министър на здравеопазването; д-р Иван Маджаров, председател на БЛС, адв. Андрей Дамянов, член на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса; проф. Асена Стоименова, председател на Български фармацевтичен съюз и Деян Денев, директор на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България.

На медицината и индустрия през следващите 10 години в контекста на актуалните предизвикателства и възможности за здравеопазването в България е посветен вторият панел на събитието. Акценти в разговора ще бъдат новостите в областта на имунологията, генната терапия, дигиталното здраве.

Във всеки от панелите аудиторията е очакваният трети активен участник в дебата. Събитието е без такса вход, но е необходимо да направите регистрация на: https://events.manager.bg/