Най-пострадалите от поредното наводнение преди близо три месеца улици в Мизия все още са трудно проходими. Асфалт е положен само на няколко места. Хората в града се притесняват от идването на зимата, защото тогава улиците ще станат буквално непроходими, съобщава Нова тв.

Кадър: Нова тв

Наложи се дори майка да носи на гръб парализираната си дъщеря. Така Зорница и нейната майка излизат и се прибират всеки ден по улицата, която беше разрушена от пороя в Мизия през месец юли. И така е всеки ден вече близо три месеца.

Кадър: Нова тв

Оказа се, че възстановяването на улиците спряло дори преди да започне.

"Общината няма как да се бави поради простата причина, че парите, които трябва да се отпуснат, се отпускат от държавата. След като не сме започнали, значи, че нямаме парите", заяви зам.-кметът на Мизия Николай Нековски.

По част от улиците и тротоарите обаче все още има от онази кал, която засипа града на 10 юли и почистването на която не иска кой знае какво финансиране.

Кога и с какви пари ще се полагат тръбите за отводняването на улиците, хората също не знаят. И понеже помнят и онова наводнение от 2014 г. и виждат какво се случва след пороя през настоящата година, хората за пореден път се притесняват, че отново стават жертва на играта на "счупен телефон" между местната и държавната власт.