Водачът има и постановена през юни присъда “6 месеца пробация“ за шофиране в нетрезво състояние, съобщиха от МВР.

Кървавият инцидент стана малко след 23.00 часа на бул. “Бойчо Бойчев“ между „Обеля" и Горна баня. При сблъсъка между две коли 3-годишно дете оцеля като по чудо, но баба му, дядо му - на 59 години, и 79-годишната му прабаба загинаха. Детето вероятно се е спасило, защото е било в специално столче. Момченцето е настанено в "Пирогов" с рана на главата и тежко сътресение на мозъка.

От КАТ съобщиха, че виновник за катастрофата е пияният шофьор на  „Фолксваген  Пасат", изгубил контрол над автомобила и навлязъл в платното за насрещно движение, удряйки челно идващия насреща друг "Пасат", в който се е возило семейството.

Водачът - 29-годишният Стефан Антов, е спиран от полицаите многократно, санкциониран е също много често - 20 пъти, само в София са му отнети 57 контролни точки.
"А от 2 януари 2010 г. същият е лишен от книжка за срок от 12 месеца, поради управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол над 1.2, разбира се това е с присъда", заяви пред БНТ гл. инспектор Марин Раковски от Пътна полиция.
През септември шофьорът дори е лишен изобщо от право да шофира заради изчерпване на контролните точки.

След катастрофата в събота Антов е отказал да бъде тестван с дрегер. Взета му е кръвна проба. Според полицаи обаче той е лъхал на алкохол.
Шофьорът и спътниците му - момчета на 17 и 20 години, са се отървали с по-леко наранявания. Той е настанен за лечение с фрактури.

Вътрешният министър Цветан Цветанов коментира пред Нова телевизия, че ако този човек е бил осъден ефективно, а не на пробация, сега това семейство е щяло да се радва на внучето си.