3-годишно момченце е пострадало при нападение от друго дете в столичната 167 ЦДГ "Малкият принц" в жк "Иван Вазов", съобщи bTV. Оказва се, че случаят не е изолиран.

Вчера по обед Юлия Ваклинова получава телефонно обаждане от медицинската сестра на детската градина. 3-годишният й син Симеон е жестоко издран по лицето от друго дете.

Заведох детето си на детска градина здраво и право. Когато се обадиха, взех такси и веднага го прибрах. Заварих го кървящ. Почти го е уцелил в очите. Той щеше да е дете инвалид за малко! Просто без око!”, разказва майката пред btV.

Ваклинова твърди, че няма никакви предприети мерки от страната на ръководството на детската градина и от родителите на детето агресор.

Преди няколко дни същото момче е издрало лицето и на малкия Тервел. А преди това e нападало и други деца.

"Моят син беше брутално нахапан по ръцете. Още има белези", заяви Диана Сиркарова, майка на 3-годишния Борис.

Родители подозират, че проблемите започнали, заради текучеството на кадри през последните месеци. Директорката обаче твърди, че при децата има по двама възрастни, включително и вчера.

"Двама души е имало категорично - учител и помощник възпитател. Децата не са останали без надзор", заяви директорката Валерия Кулинска.

Ръководството е уведомено за 3 случая на агресия от същото момче. Назначен е психолог. През следващите дни в детската градина ще монтират видео наблюдение.