Софийските булеварди "Дондуков" и "Цар Освободител" са блокирани от протестиращи срещу правителството и главния прокурор, съобщи БНР. Днешната демонстрация отбелязва 150 дни недоволство на жълтите павета.

Протестиращи замеряха с изгнили тикви сградата на Министерския съвет, защото, както ги цитира националното радио - "това е храна за прасета, което заслужават работещите в тази сграда".

По-късно демонстрантите тръгнаха от традиционното си място - площада пред Министерския съвет, а след това продължиха по булевард "Цар Освободител". Те преминаха през Коледния базар в центъра на столицата, но не влязоха през официалния вход, а през едно от загражденията. Призоваха посетителите на базара да се присъединят към протеста. Но се стигна и до словесни сблъсъци с хората, които чакаха на опашка за да влязат в базара - заради ограничителните мерки.

След 17 ч. протестиращите обиколиха сградата на ГЕРБ, опитаха се да влязат, блокираха и движението, след което се върнаха пред Министерския съвет, съобщи bTV.

Една от майките от "Системата ни убива" премина полицейския кордон и постави черното знаме на инициативата на сградата на Министерския съвет.

Протестиращи заявиха пред БНР, че искат по-добро и по-справедливо бъдеще:

"Смятам, че протестът изпълни ролята си, защото това беше нашата цел - да покажем истинското лице на властта. Смятам, че ние успяхме в това". "Показахме, че няма да се примирим, ще продължим да протестираме, искаме промяна, а не, както всички казват, подмяна". "Крайно време е вече да ни чуят, да ни видят".