Катастрофата е станала на булвард "Цариградско шосе", след разклона за "Площада на авиацията", съобщи "Пътна полиция", цитирана от БТА. 
Първоначално автомобил се е блъснал в машина, почистваща улицата. Впоследствие служител по чистотата е излязъл на платното в посока центъра да сигнализира потока от коли за инцидента.

Автомобил "Рено-5" е ударил работника по чистотата, като преди това се е блъснал в мантинелата. След това автомобилът продължил и катастрофира в  "Хонда" пред него. 27-годишният шофьор на японската кола се завъртял и  бил блъснат от движещото се зад него "Рено -19".
Водачите на двата автомобила "Рено" са напуснали местопроизшествието.

Работникът от "Титан", който бил на 59 години, е починал на място.


По информация от КАТ пострадали са мъж на 25 години, който е прегледан във ВМА и освободен с контузия на лявото коляно, жена на 20 години, която е прегледана във ВМА и освободена с контузия на главата и фрактура на носа, както и 19-годишно момиче, което е настанено в "Пирогов".
От болницата уточниха, че то е със счупен таз, контузия на белия дроб, счупен нос и кръв в коремната кухина, заради което се е наложила операция. Тежко ранената е настанена в реанимация и има опасност за живота й.

Междувременно от МВР съобщиха, че се издирва шофьорът на белия бус, с който вчера бе прегазено 13-годишно дете на бул. “Акад. Иван Евстатиев Гешов” в София. Все още не е изяснена самоличността на водача. Молим всички, които имат информация и са станали очевидци на инцидента, да се обадят в най-близкото Районно управление на МВР или да позвънят на тел. 166, призовават от полицията.

Вижте снимки от мястото на катастрофата на "Цариградско шосе"