Лесното забогатяване, псевдонасладата от наркотиците, разположеността и склонността към задоволяване на различните страсти, налагането на потребителския начин на живот, боготворенето на парите, отчуждаването па човеците помежду им, липсата на вяра, охладняването на връзката с Възкръсналия Христос и пренебрегването на духовността винаги водят до духовна гибел, до отчаяние и безизходица в живота.

Това каза във Великденското си послание Негово Високо Преосвещенство Неврокопският митрополит Натанаил, предаде “Фокус”.

„ Днес човеците не се надяват. Те бързат да се насладят, ако е възможно, на най-лесния начин на живот. Господ Иисус Христос заради нас пострада като човек и умря на Кръста и бе погребан. Като Бог всесилен и безсмъртен Той възкръсна. Затова Неговото славно Възкресение прославиха ангелите, проповядваха Апостолите и в Него повярваха много човеци и цели народи по света. С Възкресението си Господ възстанови помрачената ни природа и освети пътя, който води в справедливостта, оправданието и нетлението. Христос Възкръсна и възкреси заедно със Себе Си и човека”, заяви Неврокопският митрополит.