Митрополит: Мнозина са ловци на материални блага

Мнозина се превръщат в ловци на материални, земни блага и се съревновават по разкош и охолство. В това обаче се крие духовната смърт на човечеството.

Обратно в новината

Коментари - Митрополит: Мнозина са ловци на материални блага | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мамо мила, ти наистина много четеш, но без да мислиш! Като толкова ни е спасила майка ти Русия, как не така не загинахме в продължение на 500 години?! Я вземи в интелектуалния си припадък прочети дневника на Достоевски, където завижда, че българските села в 1877 г. са изглеждали много по красиви и богати от свободните руски такива! Иначе ситуацията е следната, вярата помага на народ, който си я съхранява. На такова андроподобно творение, като теб с какво може да се помогне, освен с пари да се накъркаш?!

С огромно прискърбие трябва да си признаем, че думите на дядо митрополит са самата истина и се отнасят до всеки един от нас. Не бих желал да бъда първият, който хвърля камък срещу тези думи.

"Господ Иисус Христос заради нас пострада като човек и умря на Кръста...", абсолютно НЕВЯРНО!!! Най-много натъжава Христос именно тази позиция на свещеннослужителите. А "АЗ съм ИСТИНАТА, АЗ съм Живота." не се тълкува като пример за страдание, чрез което се очиства Човек от 7-те смъртни гряха вменени му от генните колобърски извръщения, ИНДИВИДУАЛНО!!! Духовното поробване е посочено в "Митът за пещерата" разказан от Платон, но днес имаме и материално робство, видимо в лицето на МВФ и СБ.

Много добри думи, Отче Натанаиле ! Да се приказуе !

Явно упреците на митрополита са насочени към другаря Борисов: Лесното забогатяване, псевдонасладата от наркотиците, разположеността и склонността към задоволяване на различните страсти, налагането на потребителския начин на живот, боготворенето на парите, отчуждаването па човеците помежду им, липсата на вяра, охладняването на връзката с Възкръсналия Христос и пренебрегването на духовността винаги водят до духовна гибел, до отчаяние и безизходица в живота.

Крадеца вика дръжте крадеца. Колегите му от католическата църква, които вярват в същия този Христос са най-големите богаташи в света. Не Господ е създал хората, а хората са създали боговете. За съществуването на всеки бог е необходимо достатъчно количество тъпоумни примати, които да си дават парите с радост и жертвоготовност на тарикатите от църквата.

Джорди, ти жив католик виждал ли си бе, баце? Живея в католическа държава, по-голямото ми дете вече прие Първо Причастие и впечатленията ми са, че католиците са прекрасни хора, а свещениците им са изключително образовани и ерудирани. Най-малкото на никого не са оказали помощ във всяко отношение. Кой те е излъгал, че са богаташи? Що не погледнеш комунетата, дето ви водят за носовете и ви изсмукват кръвчицата, ами си тръгнал да държиш сметка на католиците? Не съди, за да не бъдеш съден, жалък нещастнико! А от това, че някакъв си никаквец като теб ме бил смятал за примат... а познай какво ще си преместя от "мъка" ха-ха-ха

митроплоита е прав ..гелаи ви хубави великденски празници:) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Глупаци, толкова сте зле всички дето коментирате по новинарските сайтове, че е очевидно защо постоянно си изказвате "компетентните" мнения - няма какво друго да правите. Вие не осъзнавате ли че именно като нагрубявате човека доказвате правотата на думите му бе заблудени овце. Предполагам че сте отявлени атеисти, но ако за момент допуснете, че има Бог, мислите ли, че той ще помогне точно на хора като вас, постоянно оплакващи се, злобни, надменни и с паразитивно съзнание, които все искат нещо и все не им е достатъчно. То затова простия е прост защото не може да осъзнае какъв е, а като му кажеш че греши даже пък има и наглостта да се обижда. Естествено и църквата има много недостатъци но той митрополита не говори за църквата, не е казал "понеже хората не ходят на църква, затова са грешни". То вие Библията не сте я чели но сигурно десетки пъти сте я коментирали (което е идиотизъм), та там пише че е по-добре човек да се моли вкъщи отколкото лицемерно да ходи по църкви, т.е. пак не се казва - "задължително е да се ходи на църква и т.н.", но явно вие като чуете Бог и веднага правите асоциация с църквата, т.е. не правите разлика между двете. Но вие пак ще извадите някви материалистични доводи че не съм прав, като съм сигурен че няма да вземете под внимание това което съм написал. П.С. А и дървени философи, ако не беше църквата дето толкова я плюете днес щяхте да носите фесове, да се молите по пет пъти на ден, да отглеждате тютюн и да величаете Султан Мурад I че покорил тези земи преди 6 века, защото още щяхме да сме част от Османската империя.

Аз пък си мисля, че не църквата ни е спасила от турците, а руснаците. Ако не вярваш прочети малко история. И не ми говори за Библията защото там пише само глупости. Ако изпълнявам това, което пише в тази книга трябваше да: 1. убия с камъни жената, за която съм се оженил, ако не е девствена 2. кажа на шефа си, че няма да ходя на работа в неделя, когато ми е смяната, защото Бог ще ме накаже 3. се подчинявам на евреите защото съм им роб 4. бия робите си, но внимателно за да могат да ходят след два дни 5. не приемам учение от жени, защото те за нищо не стават 6. вярвам само в Саваот и в никой друг /за Христос не се казва нищо/

Da vzemesh da prochetesh bBibliata oste vednaj ,po -vnimatelno i do kraia.....vkliuchitelno i Noviat zavet

Всичко това е предсказано в Св. писанише, че ще бъде така в "края на дните" - т.е. времето , в което живеем. Един "прозаечен" факт: от две години има световна криза, растяьща безработишца, свиване на производство и потр3ебление. В същото време, както никога досега, авт. индустрия не смогва да пуска нови и все по-луксозни модели леки автомобили. Едва ли не всеки месдец се п уска нов модел от съответна марка. Милите ли , че това е случайно? Събудете се! То цели именно да кара хората да потребяват повече, да мислят и да желаят само материалните неща - най-вече автомобили, защо там гъделът и изкушението са най-големи. Огледайте се какво става в Б-я. В повечето страни колата е необходимост, при нас тя се е привърнала в стил, смисъл и философия на живот на повечето хора. Лишиш ли ги от колата, все едно им отнемаш част от собственото аз. Тъкмо това иска да подскаже митрополитът.

Дотук всички сте прави,обаче pablo е прав. Искам да попитам тук вярващите,не е ли вярата нещо лично? Освен това лично съм бил свидетел как божиите хора си купуват скъпи играчки и то платени в кеш,ами мерцедесите им дето се возят? Съгласен съм и с omi,много точно казано и наистина зависи от личното усъзнаване на всеки човек. Но съгласете се че при тези обстоятелства тези така иначе верни думи звучат много,ама много грозно!

Не трябва да се смесва вярата в Бога с личното отношение към Църквата и духовниците. Целият Космос е едно живо същество, в което ние живеем и се движим. Първият принцип - Любовта е създала Космоса, материалния свят, всички видими светове с нашите тела и сили, които са необходими за съграждането им. Човек е едновременно физическо и духовно същество. Такива са и духовниците. Ето защо не очаквайте чудеса и святост от тях. Всеки е длъжен да се грижи за собствената си душа.

прав е човека- хората се самозабравиха в желанието си да имат висчко лесно и бързои злобеят ако нямат. Нямат мярка и са алчни за все повече........ за това нее виновна църквата , то си е до личното осъзнаване на всеки човек. Човечеството в днешно време е пропаднало повече от всякога, самозабравило се в невежество и бездушие.

пабло ,жал ми е за теб ..за това безверие....

хубави прилазки, но лицемерно изречени от слузител на фалшив не богу а на дс угоден синод. освен това какав е този неврокопски митрополит, като комуняките прекрастиха града неврокоп в гоце делчев. мозе би няма да е далече деня, когато сащите червени слузители на сатаната ще прекрастят града гоце делчев в гоце парваноглу. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

глупак

Мда... поредния анонимен глупак!

Коя божия подкрепа - същата, която ви кара да изнасилвате деца ли ? Или да се напивате до безсъзнание ? Или да лицемерничите с разни измислени притчи ? Морала е на дъното и църквата е безпомощна да се справи и с това, единствената причина да я има е за да набира средства от наивните, за се издържа ! И говори за разкош - кубетата са позлатени, кръстовете им са златни, всичко им е наготово, ядат и пият на корем и говорят за разкоша на другите ... жалка картинка ...