Това каза по време на среща в Несебър председателката на Съюза на собствениците в курорта Елена Иванова. В кръглата маса по проблемите на туризма участват представители на община Несебър, строителен контрол и Министерството на регионалното развитие и благоустройства.

Проблемът с инфраструктурата на курорта "Слънчев бряг" е повод за кадрови промени в туристическото дружеството, каза за БТА изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Малина Стратиева. Пет имена са предложени от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма за състава на новия борд, който общото събрание на акционерите ще трябва да избира през месец май. В състава на директорския борд се посочват: Мария Михалева, Соня Енилова, Константин Лефтеров, Златко Димитров и Иво Маринов.

Иванова добави още, че през май първите отзиви за Слънчев бряг ще бъдат много лоши. Тя призова държавата да прехвърли собствеността на инфраструктурата на община Несебър. От своя страна представители на общината казаха, че няма да плащат 15 милиона лева за това прехвърляне на собственост, тъй като това е източване на бюджета. Но са готови да я стопанисват и поддържат, ако инфраструктурата бъде прехвърлена.

Преди два дни морето наводни Слънчев бряг и заля крайбрежните алеи на курорта. Наводнени бяха приземните етажи поне на 4 хотела, както и много магазини и офиси. Плажната ивица също остана под вода.

Изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Малина Стратиева каза, че инфраструктурата в курорта е в много по-добро състояние, отколкото тя е на други места в общината. Тя коментира и наводняването на част от хотелите, които се намират на първа линия на морето. Това, според нея, се е получило, тъй като концесионерът не е направил предпазна дига.

За почивки в „Слънчев бряг” през сезон „Лято 2010” има запитване от страна на чехи и поляци. Масово се търсят почивки в „Слънчев бряг” и от страна на румънските туристи. Хотелиерите в курортния комплекс са се съобразили с финансовата криза и са свалили цените за нощувки до максимум. С кризата са съобразени и изготвените пакети за почивки.
Сръбски и македонски туристи ще бъдат привличани да почиват в курортен комплекс „Слънчев бряг”, за да се компенсира частичният отлив на западни туристи заради финансовата криза, съобщи пред „Фокус” Веселин Налбантов, хотелиер и представител на Съюза на собствениците в комплекса.