Това каза зам.-главният прокурор Бойко Найденов, цитиран от БТА.
Нито той, нито председателят на ДАНС Цветлин Йовчев обаче отговориха защо анализът на обективните находки се прави сега, а не когато те са били намерени в началото на разследването след самоубийството на съветника на Ахмед Доган.

Налага се допълнителен анализ в областта на националната сигурност и това също е причина за повторен анализ от ДАНС по случая, каза още Найденов.

Йовчев коментира, че най-вероятно до края на следващата седмица ще са готови първоначалните резултати от проверката на ДАНС.

"Няма данни Ахмед Емин да е бил убит. В момента тази версия не се проверява", категоричен бе обаче той, цитиран от Дарик радио. Той допълни, че по случая се работи, тъй като не е установено дали някой не е подтикнал  Емин към самоубийство.

Преди два дни и главният прокурор Борис Велчев заяви, че прокуратурата няма никакви съмнения, че бившият началник на политическия кабинет на лидера на ДПС се е самоубил, но заради известни съмнения около обстоятелствата ДАНС прави анализ. Върнахме делото на ДАНС, за да опитаме да установим мотива на самоубийството, добави той.

За нова проверка на фактите по случая се заговори, след като неотдавна лично премиерът Бойко Борисов заяви, че е установил недопустими пропуски в разследването. След това прокуратурата отвори отново делото и заяви, че ако се установят пропуски, случаят ще бъде разследван отново.

Вижте видео от изявлението на Найденов