Тази сутрин около 8 часа са се срутили пластове в частния рудник и е ранен 40-годишният Николай Топов, съобщи Дарик радио. Мъжът е транспортиран в спешното отделение на МБАЛ-Благоевград.

Това е третият нещастен случай през последното денонощие в злополучния рудник. В следобедните часове вчера там пострадаха миньорите Спас Ангелов и Атанас Стоянов. 31-годишният Ангелов е със счупена китка, а 47-годишният  Стоянов е с фрактура на прешлен и съмнение за счупени ребра, настанен е в отделението по неврохирургия на МБАЛ-Благоевград. 

Преди три години, на 5 март 2007 година, при взрив на газ-метан в рудник “Ораново” загинаха двама миньори, които бяха с над 80% изгаряния. А други десетима миньори получиха по-леки изгаряния.

На 24 октомври същата година свлякла се кална маса уби на място други двама миньори. Рудникът е опасен по време на топенето на снеговете, тъй като се намира на 800 метра под нивото на река Струма.

Рудникът е собственост на фирма "Балкан – МК" с шеф Станислав Тасев, племенник на пернишкия бизнесмен Красимир Михайлов.