Тежката катастрофа е станала в 6.15 часа преди разклона на село Гривица, съобщи Дарик радио.

Румънците са пътували в лек автомобил "Фолксваген Голф", когато шофьорът - загиналият мъж изпуснал управлението на колата и се ударил челно в камиона. Заради катастрофата движението бе отклонено през селата Гривица и Згалево, съобщи инж. Ивайло Денчев - директор на Областно пътно управление.

Тримата ранени са настанени в УМБАЛ "Георги Странски" в Плевен, като един от тях е тежко ранен и има опасност за живота му, съобщават от пресцентъра на болницата. Тежко пострадалият румънец е на 27 години. Той е с множество травми, включително черепно-мозъчна и коремна и ще бъде опериран по спешност.

По-леко е пострадало 20-годишно момиче. Тя е с контузна рана на главата, която вече е обработена. Пострадалата е в съзнание и не се налага хоспитализирането й. Третият пътник - 22-годишен мъж - е с лека рана на ръката. Той ще бъде консултиран в ортопедичен кабинет. Неговото състояние също не налага хоспитализация. Пробата, взета от шофьора на камиона - 42-годишен мъж от плевенското село Крушовене, е показала, че не е употребил алкохол.