Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри и заснежени, съобщиха от Съюза на българските автомобилисти. Автомагистралите "Тракия" и "Хемус" са заснежени. Затворен в двете посоки е участъкът Бургас-Карнобат, като движението е отклонено по стария път.

Поради утежнената зимна обстановка и големите снегонавявания бе затворен за движение и пътят Русе- Бяла. Четирима души са пострадали при катастрофа в село Тетово, Русенско. Пътният инцидент е станал около 5.55 часа. Те са пътували в лек автомобил, който се е блъснал в дърво. Пострадали са двама мъже и две жени. Една от жените - на 24 г., е по-тежко пострадала и е с черепномозъчна травма. Ранените са настанени в МБАЛ– Кубрат.

Движението на автомобили в цялата Добричка област се извършва при тежки зимни условия, съобщи дежурният в Областно пътно управление, цитиран от "Фокус". Навсякъде в региона вали сняг, пътищата са заснежени и на много места има образувани снегонавявания, но засега няма затворени пътни отсечки.
От автогара Добрич тази сутрин не е тръгнал нито един микробус, след като едно от превозните средства е закъсало на път за село Паскалево. 

Няколко селища в община Сапарева баня са без електрозахранване. От ЧЕЗ-България съобщиха, че без ток са и две села в община Невестино- Друмухар и Еремия. Авариите са причинени от снеговалежа и лошите метеорологични условия, изпратени са дежурни групи, които да възстановят електрозахранването.

Заради натрупалия сняг и силния вятър е отменен полетът Варна-София, предвиден за 7.30 ч., съобщиха от пресслужбата на летището в крайморския град, цитирани от БТА. В момента се обработва пистата. Пристанището във Варна е затворено за всички плавателни съдове, съобщиха от порта. Пътищата в региона са проходими при зимни условия. В момента без електричество са шест местности около Варна и четири села в община Аксаково. Аварийни групи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на проблемите.

30 см снежна покривка има на прохода Петрохан. В Монтанско и региона превалява сняг, пътищата са заснежени, почистват се и обработват. 30 см достига образуваната снежна покривка в Монтана, в Берковица тя е 20 см. Във Видин също превалява сняг. Централните улици и възлови кръстовища се почистват от 5 машини на фирмата, ангажирана с почистването на областния град.

Пътят между Ямбол и Сливен е временно затворен за движение, тъй като се почиства от снегонавяванията. Затворени от снежни преспи са и повечето третокласни и четвъртокласни пътища в общините Стралджа, Тунджа и Болярово. Непрестанният снеговалеж и силният вятър образуват дълбоки преспи по пътищата от Ямбол към Болярово, Стефан Караджово, Бояджик, Безмер, Калчево, Войника, Чарган. Без ток или вода са около 30 села в общините Тунджа, Болярово и Стралджа.

В Габрово натрупа близо 50 см сняг. Затруднено е движението край село Драгановци, тази сутрин автобусът не можа да обслужи цялата линия към Орловци, не пътува и по линията Здравковец, тъй като пътят не е разчистен.

Десет души са загинали при тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха от МВР. На територията на страната са станали 34 пътни произшествия. Ранени са 46 души, като за живота на трима от тях има опасност.

Автобус с румънски граждани е катастрофирал снощи на главния път Е-79 край пернишкото село Студена, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов, цитиран от БТА. Автобусът превозвал 45 души, пътуващи към Кулата. Водачът му загубил контрол над управлението и се ударил в спрял в аварийната лента товарен автомобил "Скания" с полуремарке. Автобусът се завъртял и пропаднал в канавка. Няма пострадали при произшествието.