Непреместените автомобили след 9.30 ч. днес ще бъдат вдигани със специализираните автомобили на "Паркинги и гаражи" ЕАД, предаде БТА.

Затруднено е движението в столицата по бул. "Сливница", надлез "Надежда", бул. "Цар Борис Трети", бул. "Черни връх", бул. "Цариградско шосе", бул. "Александър Малинов" и околовръстното шосе, сочат данните на Столичната община. Затруднено е движението по пътните платна на Южната дъга на Околовръстния път, както и в района на "Младост".

Лошо почистена е Северната дъга на Околовръстния път. Очаква се участъкът да бъде почистен отново от техника на фирмите, обслужващи близките райони. Причината за намесата е липсата на материали за обработка от страна на Областно пътно управление, което се занимава с почистването на този път. Затруднено е движението по бул. "Рожен", "Илиянско шосе", "Ломско шосе", "Цар Борис Трети", "Акад. Ив. Е. Гешов", "България", бул. "Н. Мушанов", "Черни връх", "Гоце Делчев", "Симеоновско шосе", "П. К. Яворов", хотел "Хемус" и района на Телевизионната кула.

По нареждане на Столичната община екипи на фирмата "Титан" са помагали през цялата нощ на областното пътно управление, като са поели почистването на пътя София-Перник. Автобусите обаче изминават разстоянието между двата града за час и половина, съобщиха диспечерите от автогарата в Перник.

Десет трамвая по бул. "България", движещи се в посока кв. "Бояна", блокираха заради аварирала мотриса сутринта. По думите на ватмана на авариралия трамвай Васил Велков машината е със счупена скара заради натрупалия сняг. Трамваите и тролеите се движат с отклонение от графика в рамките на 30 минути, а автобусите - до 15 минути.

От Центъра за градска мобилност съобщиха, че проблеми със стрелките на трамвайните линии в района на ул. "Алабин" са причина за забавяне с около час на движението на трамвай по линия №7.

Заради заледявания след кръстовището на бул. "Царица Йоанна" и ул. "Луи Пастьор" по маршрута на тролейбусна линия нр. 7 е било променено временно движението на колите - тролейбусите са се движели по маршрута на линия нр. 6 в ж.к. "Люлин".

Улиците, по които се движи масовият градски транспорт, стръмните и опасни участъци са почистени двукратно, а на конкретни места е извършена и трикратна обработка.

От Столичната община напомнят на гражданите да изчистят тротоарите пред домовете и работните си места, а на шофьорите - да управляват само добре оборудвани за зимата автомобили и със съобразена с пътните условия скорост.