На предишното заседание на делото срещу бащата - Красимир Горсов, съдия Емануела Куртева разпореди принудителното довеждане, след като Горсова отказа на два пъти да се яви доброволно, за да свидетелства срещу съпруга си.
Той е обвинен, че е похарчил близо 132 000 лева от дарителските сметки на дъщеря си. Част от парите проиграл на хазарт, а също така си е закупил и лизингов “Мерцедес”. Делото ще се гледа от 13.00 часа днес, съобщава "Всеки ден".
Досега показания дадоха няколко крупиета в софийски казина, в които Горсов е играл на ротативки. Той беше заснет със скрита камера на bTV, докато залага пари казино „Голд клуб”, което се намира на около 300 метра от Военната болница в София, където по това време Мануела лежеше в кома.
Адвокатите на Горсов настояваха майката Диана да бъде разпитана чрез делегация в дома й във Велико Търново. Те се мотивираха, че тя полага ежедневни грижи за дъщеря си. Според адвокат Стефан Ботев Мануела, която бе в кома няколко месеца, а след лечение в Израел състоянието й се подобри, все още няма рефлекс да преглъща слюнката си. Затова се налага майка й да бъде неизменно до нея и с аспиратор да отстранява насъбралата се течност. Тя, също така, я храни и твърди, че няма кой друг да го направи.
Съдът обаче не прие доводите на защитата и определи тя да бъде доведена в съдебната зала на следващото съдебно заседание, като разходите за медицинско обслужване на момичето да бъдат заплатени от Софийския районен съд. Така Диана Горсова ще може да избере кой да се грижи за дъщеря й, докато тя свидетелства в съда, прецениха магистратите.
Подсъдимият Горсов реагира доста емоционално на предишното заседание и заяви, че не може да причини това на Диана и Мануела. Той допълни, че се отказва от показанията на съпругата си. Съдът обаче счете за неоснователно искането му, тъй като той не е процесуален представител на Диана Горсова, а тя вече е изразила съгласие да даде показания по делото.