Депутатът, който се прочу със сричкуването от трибуната на Народното събрание, докато чете текст от проектозакон за спорта, обясни как се е стигнало до конфуза. След заседанието на парламента днес Стефан Апостолов от ГЕРБ бе изненадан от необичаен за него до момента журналистически интерес.

"Владея 2 езика, международен футболен съдия съм, как си мислите, че мога да стигна до тук, ако не мога да чета. А отгоре на всичко чета закон, който е преподреден в комисия. За първи път се запознавам с това четиво, като е преподреден. Нормално, след като съм чел 2 часа, да ми се случи понякога да объркам някоя дума, нали? Човешко е да се греши", заяви Апостолов.

След това той се обърна към един от журналистите и на свой ред го попита: "Вие, като начален журналист, не сте ли правили грешки?"

Видео от изказването от парламентарната трибуна вчера моментално плъзна из социалните мрежи. Коментарите варираха от обвинения в липса на начетеност през саркастични теории на конспирацията за първия роботизиран народен представител до предположение, че става дума за най-обикновено притеснение на един млад човек от високата трибуна на парламента.