Депутатът със сричките: Човешко е да се греши, владея 2 езика и мога да чета (видео)

Нормално, след като съм чел 2 часа, да ми се случи понякога да объркам някоя дума, нали?

Обратно в новината

Коментари - Депутатът със сричките: Човешко е да се греши, владея 2 езика и мога да чета (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Буквите очевидно знаеше, защото сричаше, но виж доста от думите ги чуваше за пръв път. Подобно на вожда си еднокнижник...

Нормално е да се греши. Ненормално е обаче разни мутри и неуки да са депутати, министри, журналисти и т.н. Само в това е проблема у нас.

Да бе два езика владее, а пък аз съм на кон! А и ако броим родния му език, който явно не владее добре... да приемем, че "владее" няколко изречения на Ингилиз. То по тая логика аз поне 10 езика владея, защото на 9 мога да поздравя, да се сбогувам, да поръчам бира, вино и да купя хляб... Трагедия е че това са хората които ни коват законите.

Какви подлеци - преподредили му текста.... явно в първи клас не са му преподреждали буквара ;)

Веднага да бъде уволнен и да върне всички заплати който е взел до момента , след това го пращайте на училище ! Така като гледам спокоино почва с децата в пети клас

Момчето чете свободно, просто е позабравил някои букви. Не ги използва всеки ден.

Важното е че е човек на Киро парахода."Много добър" футболен арбитър.Свири за когото трябва и както трябва.Затова също освен депутатската си заплата получава и възнаграждение.страшното е че такива каскети се наврява в политиката.Този не е станал депутат с обява от вестника.Доста се е подмазвал на когото трябва за да стигне до там да се излага от трибуната на народното събрание.В интервюто си пред телевизиите спомена , че това му чбило първото качване на трибуната.Интересно какво е правил досега този ограничен във всяко отношение човек с изключение на това към финикийските знаци.

е такива са повечето от работническо-селски произход невежи и неуки, а каква заплата взема. един нямаше средно образование , този няма основно

Купена диплома , купено депутатско място. Това ни показа този млад човек със сричането си от НС. Та той не познаваше някои от думите които се опитваше да прочете.

Всеки циганин знае минимум 2 езика

знаел два езика - хахаха - български и шопски ...

То и дясната ръка да си владееш, пак е достатъчно! Айде да се надпръскваме? Фъргал съм на 2 метра!

Нито един от двата не е български.

В БСП интелекта никога не е бил на мода. И как да бъде когато до преди 30 години беше важно да си с работноическо-селски произход. За предпочитане син ( дъщеря) на огняр и чустачка или овчар и доячка. След това стана модерно да с еправят на аристократи. в=идяха че с работническо-селския произход никой на Запад не ги бръсне за слива. Но селския манталитет си остана. И как иначе щяха да с адепутати от БСП-то? Преди години имаше един въпиющ прецедент на неграмтност от висш представител на БСП-то. Кандидат за вицепрезидент. Стефан Данаилов се казва. Ламбо му викат. Професор "Збогом". И той, милия бил направил грешка. И той не бил довидял. Абе, аланкоолу, ти не можеш да пишеш, ама поне с енаучи да четеш. И в тази връзка един виц от зората на милиционеро-социализЪма. Дваме милиционери. неграмотни. Но единия може да чете, а другия - да пише. Спират някакъв и му пишат акт:'Днес еди коя си дата, вторник, се случи произшествие" Абе, пита "писарят", вторник с "В" ли се пишеше или с"Ф"? А другия, дето уж можел да чете: "Абе пиши го сряда". та и този симпатяга така. Пък вземи го прочети, няколко пъти, бе! Ама те в БСП-то нали са си 80% дебили, та спазват принципа на чукчата: "Чукча не читатель, чукча писатель". Справка Сергей Шойгу, министъра на войната на Русия. Дето не е ходил и войник.

По-добре си задай въпроса- има ли по-прости и по-неграмотни от гербаджиите?

Всъщност при 80% дебили в БСП-то ( техния човек им го каза) много трудно може да с енамери някой по-прост. Е, може би някои от избирателите на ДПС или циганите в Столипиново. Ама те са от БСП-то

С тези 80% визираше вас - гербаджиите

от ваште бе, гербаджия

Видяхме как "владее" български език, "владеенето" му на чужди чужди езици едва ли ще се различава от българския му език.

Тоя калитко трябша моментално да го изритат от парламента и хора с купени дипломи да не влизат там! Както и без дипломи..има и такива!

Хаха, каква е тази държава с тези депутати които трябва да публикуват платени изявления, убеждавайки публиката, че са грамотни? :))) Да не можеш да четеш и то на родния си език си е НЕГРАМОТНОСТ! В нормална държава този нямаше да има диплома за средно образование :)))

забележете председателката го поправяше и уточняваше

като си пишеш името на латиница не си по-грамотен. Гледах и не вярвах на очите си, и сега не мисля че е вярно това което гледах при Господарите. Като знам как повтарят и връщат отначало си помислих, че използват същия приом, но не! Но не! Нови и нови грешки, ако бях на мястото на председателстващата щях да намеря повод да прекратя заседанието..

ако не беше толкова смешно щеше да видиш да те кастрят, щото това заслужаваш. Повече НС няма да видиш - и кои са тези два езика - български и македонски - ха-ха - все едно и също е.

ГЕРБ ни се подиграват.

Аве пуснете го младежа да гони топките на стадиона, ве. В белите държави депутатите имат задължително едно от образованията си ПРАВО. НС не е махленска седянка а орган създаващ закони. Комунизма не си е отишъл - тъкачки на 100 стана, комсомолски активисти с полички 2 пръста (Масларова, Поптодорова, Дража Вълчева) а сега и ритнитопковци. Всъщност България е единствената държава с ....професор по футбол.

От развойната база на медицинския университет заявиха, че тово е само бета версия на електро-механичен депутат. Предстои замяна на полупроводниците му, с цели проводници, за да може да срича двйно по-бързо. За какъвто и да е интелект, все още е твърде рано да се говори!

Човешко е да се греши. Да, човешко е. Кое обаче не е човешко у нас и в този случай. 1. Не е човешко да имаш висше образование по простижна специалност, а да не можеш да четеш. 2. Не е човешко да владееш официално втори език, вероятно колкото първия. 3. Не е човешко да има местни феодали през 21 век - сигурно този се сеща за кой става въпрос. Този, който му е уредил горните две образования и футболното съдийство. 4. Не е човешко тези феодали да печелят мандат след мандат дори с един пуснат глас, защото никой не се осмелява даже да се кандидатира във владенията им. А който се осмели дори да коментира, да се счита за мъртъв. 5. Не е човешко без грам опит и знания да станеш депутат, защото това би трябвало да олицетворява опит и интелект, признат от всички, а не просто едно собственоръчно признание " Все пак мога да чета". 6. Не е човешко такива да приемат закони и да уреждат живота на други, стотици пъти по-интелигентни хора. Ето това не е човешко. Ама този няма и да разбере за какво става въпрос. Защото не е човешко да го опишеш положението в България.

Много обяснително, просто кажи това е ГЕРБ

Тоя "грамотния" , с двата чужди езика / единия с масло, другия на тиган / сигутно е възпитаник на ВИФ , те там нямат дисциплина четене ! Боже , колко мъка има на тоя свят ! Но в случая тъпите и смешните сме ние избирателите , Нерон направил коня си сенатор ! при нас де що има добитък - всичкото е в политиката !

Българино, такива като това нещо - недоразумения от ГЕРБ, които са полуграмотни, разполагат с огромна власт но са милионери и дори "коват народните бъднини", диктуват живота ни. Този хлапак е дои зам. председател на комисия в българския парламент!!!???

Олеле мале. Нашите депутати вече се хвалят с това, че могат да четат. Споко де, тоя идиотски народец, дето с гласчето си ги праща такива в парламента, поне си имат и Бат Сали. То последният май беше по-грамотен от това младо говедо, като се замисля - поне можеше да говори гладко.

Надявам се всички, които го критикувате да сте перфектни в изказа си или да четете абсолютно правилно, защото в противен случай означава че сте само едни лаещи и вечно недоволни от всичко, но и си нямате на престава как да се оправи. В това да плюем и да нападаме някого сме много многооо добри

Аз съм такъв, да. Нарича се базова грамотност и езикова култура. И явно са ми по-добри от твоите, като гледам как се отнасяш към някои правила на книжовния писмен български език. Но даже да не бях, аз не съм влязъл в парламента да кова закони, като едвам успявам да изчета един, и да получавам държавни пари срещу това. Иначе си прав за плюенето и нападането, но много лошо бъркаш, ако смяташ, че в случая няма за какво. За да те перифразирам - много сме добри, като трябва да направим бялото черно.

Добре пъпеш, щом ти казваш ....

ха ха "начален журналист" . Е за това трябва да се пишат двойки когато му е времето!

я да прочете нещо и на другите два езика. :)

Е той единия е почти български, а втория даже не искам да попитам кой е....

Аве грешка грешка... Още 4 ри милиона останаха..още 2-3 грешки и само грешките ще останат!

Депутат да станеш може само ако си на някой протеже, така че и да е неграмотен няма значение - пак ще кове закони. И поредната смешка - следващия ни депутат ще го назначат още веднага след раждането да пази място. Такъв смях ни е парламента - приемат безумни и необмислени закони, разиграват театър за пред телевизията, и какво ли още не. Няма нито един с IQ повече от 80. Лошото е че ние сме им работодателите, а няма как да ги разкараме за некадърност.

Чошешко е да се греши и никой не оспорва факта, че може да чете :) а как чете - като сричкуващ първолак, неспазващ и/или непознаващ пунктуационните правила. За неговата възраст и позиция си е срам.

Те и циганите говорят по два езика, някои и по три, ама четенето хич не им се отдава.

"Нормално, след като съм чел 2 часа" - Ако има предвид, че е отделил толкова време за четене през живота си, то тогава го приемам за достойно оправдание ;))

Ето това е представителна извадка на целия парламент! ОСТАВКА на олигархично-мутренско-фашисткото управление на БОЙКО БОРИСОВ-БУДА и цялостно разследване на неговото управление!!! Съд за ТРИТЕ ШИШИТА + счетоводителя на мафията ГОРАНОВ!!!

Наглец, сричането му доказва, че не е прочел нито една книга през живота си, та той не можа да произнесе правилно думите нетолерантност и идентификация, сложни са за илитератите. . . А относно двата езика, ако английския му е като на недоразумението Габриел, сори! Скоро гледах едно видео в пик.бг, беше потресаващи. , българския еврокомисар говори английски като хамалин. Нямам думи. ..

Предстои Апокалипсис. "Цвета на нацията в действие".

И пита как иначе би могъл до стигне дотук (парламента)! Ами точно така бе, като не можеш да четеш! Те там точно такива се избират! Неуки и послушни!

Това поредното доказателство , че на младите хора им куца българският ! Може да знаят много езици , но е добре да се научат да четат и на майчиният си език !

Да, човешко е да се грежи - НО НЕ И В БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ, МОЙ ЧОВЕК!!! НЕ СИ ЗА ТАМ!

....следващите, които ще влизат в парламента изобщо няма да могат да чета и пишат, а речника им ще се изчерпва с "бате това така, бате онова така".... и от този международен съдия, толкова. Това са резултатите за действията и бездействията на всички от преди 20 години.

Неграмотност, посредственост, разруха....Положението е отчайващо. Това момче, може и да знае два езика, но е пропуснал БЪЛГАРСКИЯ!!!! Но за комплексарите от ГЕРБ, БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК НЕ Е ПРИОРИТЕТ И ПОДЛЕЖИ НА УНИЩОЖЕНИЕ! ТЕ СЕ СРАМУВАТ ОТ МАЙЧИНИЯ СИ ЕЗИК!!! Не ми пука колко чужди езика знае това недоразумение парламентарно - ДА СЕ МАХА ВЕДНАГА, ЩОМ НЕ ЗНАЕ БЪЛГАРСКИ!!!!

Тука не став въпрос за партийна принадлежност, а за качествата на един човек и дали мястото му е там. Кой знае още колко кат него ни чути ни видяни има в залата, без значение от коя партия са. Така че нападките посока партийност са глупави, докато се боричкаме на сини и червени, на леви, десни, средни... ето такива недообразовани хора ще ни коват законите. В парламента трябва да има хора, доказали се във времето, със знания и начетеност за това за което са избрани. Точно тях е избрал народа/без значение партия/, за да може да изведе страната от блатото. До гуша ми дойде това оплюване с основна мисъл че е от ГЕРБ. Значение има компетентността и интелекта, знанията на народните избиратели, не от коя партия са. Ако всички мислят в една посока ще има успехи и ще отскочим много нагоре от дъното.

Пълна излагация, ето какви млади неграмотни хора "произвеждаме" в България. Независимо чии син е този млад човек, независимо каква партийна принадлежност има, истината е че мястото му е далече, ама много далече от парламента. Незнам какви езици знае и какво е образованието му/най-вероятно купено/, но това е излагация за България.

Това е синчето на онождвача от Симитли. Може и с език да е достигнал до парламента, ама това едва ли е бил граматически .

Какво сте се заяли с този свирчо. Шефа му не знае в коя държава живее какво да искаме от този. Кажи му гербераст и го остави.

Да живее БКП!!! Преди бяха тъкачки многостаннички и краварки първи в млеконадоя! Сега ги събират по кръстовища и стадиони... Някой да ми обясни разликата???

Тъкачките ходеха за един ден в НС, срещу символично заплащане. Сегашните депутати имат доста солидни заплати, плюс есктри и т.н., платени от джоба на българския данъкоплатец. Но, както се казва, не е луд който яде баницата, а този който му я е дал ...

Не му намирайте майна на момчето защото те в родата им от ''свирки'' разбират и така се качват нагоре по стълбицата:(((

Ми то и в Дир всичките са "начални" журналисте...

Не съм адвокат на никой, но Господинът говори без да се запъва с журналистите. Допускам, че е от смущение. А между другото, голяма част от тях не мога да говорят както би трябвало - запъват се, "ъ-кат" постоянно, питат глупости и най-вече не знаят да говорят правилно, дори водещи по телевизиите членуват неправилно и даже наблягат "на директорът", примерно! Но това ни ги смущава - Хекимян и пр. А това е недопустимо! Аз бих го хулила, ако го чуя как говори, чете в друга ситуация. У нас хората са склонни да нападат, без да проверят по-точно за какво става въпрос. А журналистите акцентират тенденциозно върху определени моменти с цел дискредитация, дори и по партийна линия.

Едно е да плямпаш и сам да се хвалиш друго е да четеш нещо дето хем не разбираш хем на умен искаш да се правиш.... Какво точно да се проверява след като му се чуе ''четенето'' от трибуната на нс та даже и председателстващата се видя в чудо да обяснява думите му..Когато се надценяваш защото някой има зад гърба ти освен за резил за друго не ставаш.

За да си народен представител, изисква интелект, начетеност, поведение и никакво притеснение дали ще говориш пред журналисти, дали в пленарна зала, дали пред избирателите на улицата. Не мога да се съглася че е притеснение, притеснителните хора не стигат до парламента в България. Симпатично момче, но на 30 години има още много да учи, незнам с какво допринесе толкова и кой го турна баш в парламента.