В цялата страна се работи с тежък криминален контингент във връзка с убийството на Алексей Петров и се търси евентуална тяхна съпричастност. Версиите, които сме извели, са за отмъщение или финансов дълг. Това каза в интервю на "24 часа" министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Днес той ще присъства на съвещанието в Министерския съвет, заедно с шефовете на структури в МВР и други служби за сигурност. То бе свикано от премиера акад. Николай Денков след последните няколко убийства в страната, сред които и на Алексей Петров.

На заседанието МВР ще информира премиера за хода на разследването и ще го запознае с набелязани конкретни мерки, изготвени от ведомството, съобщи още министър Стоянов.

61-годишният бизнесмен и преподавател по национална сигурност Алексей Петров бе застрелян на 16 август по обяд на пътеката между столичния кв. "Драгалевци" и междинната станция на лифта "Бай Кръстьо". С него по обичайния му за разходка маршрут е била 48-годишната треньорка по тенис и планински водач Мирослава Михайлова. Убиецът ликвидира Петров на място, а спътницата му бе простреляна и е в тежко състояние в централната реанимация на "Пирогов".

Денонощие след убийството се появиха и първите снимки от местопрестъплението. В сряда районът на стрелбата бе отцепен в продължение на часове, а униформени не разрешаваха никакво преминаване.

Братът и снахата на Петров - Огнян и Надка Петрови, които имат хранителен магазин в Тетевен, съобщиха пред Нова телевизия и bTV, че не знаят кога ще е погребението, тъй като тялото още не е освободено от Съдебна медицина. Близките считат, че за да се стигне до покушението, Алексей Петров е подценил опасността. Те не вярват, че разследването ще открие извършителя и поръчителя на разстрела. 

"Работеше в службите, явно знае много неща", посочи Надка Петрова и допълни, че според нея това е причината за показното му убийство.