Трима души са задържани за умишлено убийство и принуда в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При специализираната полицейска операция във връзка със смъртта на 76-годишен мъж са задържани 45-годишна жена и 21-годишният й син за умишлено убийство и принуда. За принуда, в съучастие със задържаните, е привлечен и 28-годишен мъж, който е племенник на задържаната жена.

Тримата са задържани на 27 юни. Установено е, че на 23 юни, обвиняемите са отишли в къща в един от кварталите в Стара Загора. Там живеели убитият 76-годишен и неговият син, който е на 52 години.

Тримата обвиняеми се скарали с тях по повод забавяне на пълномощно с разрешение за пътуване в чужбина на 10-годишно дете. Те искали да принудят мъжа да подпише документа. В спора се включил и баща му. Обвиняемите му нанесли побой, 28-годишният племенник удрял и сина му, който получил лека телесна повреда.

След инцидента не бил подаден сигнал в полицията. Пострадалият се почувствал зле и отишъл в дома на сестра си, за да се лекува. Но на другия ден здравословното му състояние се влошило, близките се обадили в Спешна помощ и повикали линейка. Той бил откаран в болницата, където е установено, че от побоя е получил хематоми на главата.

Въпреки спешната лекарска намеса и претърпяна операция, мъжът е починал на 27 юни, за което е бил подаден сигнал в полицията.

По повод събраните данни за извършено умишлено убийство, незабавно е била разпоредена Специализирана полицейска операция на територията на Стара Загора. При нея е установено, че 45-годишната жена и 21-годишният й син са съпричастни към извършените престъпления. Първоначално те са били установени и задържани от органите на полицията, а след това и привлечени като обвиняеми.