Неизвестен извършител е стрелял тази нощ по автомобила на адвокат Светла Василева във Варна. По всяка вероятност оръжието е въздушна пушка. Пострадали няма, съобщи БНТ.

При стрелбата са счупени две от стъклата на колата. Щети има и върху багажника.

Абсолютно нищо не е откраднато. Не е разхвърляно, дори жабката е отключена, нищо не липсва, дори дисковете са вътре, каза юристката.

Тя работи по граждански дела. Заради случай на домашно насилие, по който работи, миналата седмица тя е получила заплаха по телефона от мъж, срещу когото има издадена ограничителна заповед.

Той бе изведен от дома си. С цялата сила на закона бе ограничен да приближава детето и съпругата си, обясни Светла Василева.

Според адвоката целта на вандалския акт е сплашване, свързано с работата ѝ.

Не се страхувам за живота си. Този, който е посегнал на автомобила ми, явно той се е почувствал заплашен от мен. Ако съм уплашила някого, ползвайки закона, и правните процедури, които ни дават възможност за защита, значи съм си свършила работата, категорична бе Василева.

В района няма видеокамери, чиито записи биха помогнали в разследването на инцидента. По случая е образувано досъдебно производство.