Стрелба по апартамент в столичния квартал "Разсадника". Инцидентът е станал преди дни, за щастие няма пострадали, нанесени са само материални щети, съобщи bTV.

По време на стрелбата собствениците на жилището са били вкъщи. Хората чули гръм като от пиратка. По-късно забелязали, че на два от прозорците има следи от куршум. Стрелецът и мотивите му не са известни.

"Аз бях в едната стая, а съпругата ми в другата. Отидох при нея, а тя ми казва -"Гърмят ни". Аз й казвам - "ма как ще ни гърмят?". Огледах се, първо не видях нищо. Но след това жена ми видя дупката в стъклопакета. Обадихме се на тел. 112. Нямаме конфликти със съседи, нямам никакво обяснение, наистина никакво", казва потърпевшият Мариян Маринов. 

42-годишна Теодора Тодорав бе простреляна в новогодишната нощ в Ловеч. След настъпването на 2021 г. жители на ж.к. "Младост" се хванали на хоро в междублоковото пространство. Под канонадата от фойерверки и стрелба е попаднала и жената. Пострадалата е в болница в Плевен, където е оперирана. Животът ѝ е вън от опасност. След няколкодневно издирване, 42-годишният стрелец, който е съсед на пострадалата, бе задържан и му бе повдигнато обвинение.