Родителите на 22-годишната жената, загинала при катастрофа с дрогиран в Шумен, настоят за промени в законодателството. Те трябва да важат за всички, които си позволяват да сядат зад волана под влиянието на алкохол и наркотици.

"Преди два дни аз прегръщах дъщеря си. Сега прегръщам нейния некролог. Скъпи управляващи и всички на пътя, обърна се бащата на загиналата Анатолий Станчев чрез Нова телевизия, -  направете така, че децата ни да са живи. Когато ги изпратим, да се завърнат при нас".

"2 секунди са ѝ били нужни, за да направи завоя, заради който я няма", каза той. По негови данни дрогираният шофьор, блъснал колата на дъщеря му, се е движил със скорост 185 км/ч.

"Слънцето изгрява за всички, но вкъщи едното наше слънце вече го няма. Не знам как ще продължим оттук нататък. Детето ни беше прекрасно. Загубата е прекалено голяма", каза майката на жертвата.

Родителите познават момчето, виновно за катастрофата. "Като малък винаги е бил добро и възпитано дете", каза Станчев.

Ето какво се случи на 28 септември към 21 часа: катастрофата е станала на кръстовище на шуменския булевард "Симеон Велики", до хипермаркет. Ня място са дошли екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. Установено било, че са се ударили излизащ от хипермаркета "Ситроен Саксо" и "Волво XC60", който се движел по булеварда. В болницата в Шумен са откарани две жени, които пътували в ситроена, но едната е починала, а другата е била контактна при постъпването си в лечебното заведение.

Очевидци на катастрофата казаха пред репортер на БТА, че са станали свидетели на ужасяваща гледка, докато спасителни екипи на пожарната са вадили двете жени от автомобила. 

Водачът на автомобила "Волво" е 18-годишен шуменец, който е задържан. Той е тестван за шофиране след употреба на наркотици. Отчетена е положителна на амфетамин проба. Младежът е правоспособен. Има шофьорска книжка от края на месец май, допълниха от полицията в Шумен.