Родителите на загиналата в Шумен заради дрогиран водач настояват за промени в закона

Преди два дни аз прегръщах дъщеря си. Сега прегръщам нейния некролог, заяви бащата Анатолий Станчев

Обратно в новината

Коментари - Родителите на загиналата в Шумен заради дрогиран водач настояват за промени в закона | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нови закони ,нови управници ,нова система за обучение,нова система за осигуряване - да се вдигнат тия осигуровки,че за някои парите са като вестници ,но не и за медиците ! Иначе обичам България и ГанЬовци!

За момичето ,жалко и за момчето. Но и двамата са допринесли за удара основно поради неопитност ако се съди от описанието на произшествието

Око за две, зъб за чене?

Добре де не е ли могла тези две секунди да ги прекара в изчакване на наркомана а решила да застане на пътя му?

SS-Nebel

По соца такива боклуци ги наказваха със смърт! Един пияндур беше сгазил 2-3 деца на пешеходна пътека преди години, получи стола! Сега им даваме по 2 години условна присъда и един шамар по китката!

Промени трябва да има, но гледам всички тук са се насочили върху наказания за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Действително трябва мерките да са много строги. На друг въпрос искам да обърна внимание обаче. Момчето е взело книжка през май месец, септември той причинява птп с огромен, мощен и скъп автомобил. Аз като взех книжка първо много рядко шофирах, докато успея да си купя първият автомобил след години сериозен труд. Съответно не беше нито огромен, нито мощен, ама и си го пазех , а пазех и себе си и околните. Семейството ми не си и помисли тогава да ми даде, подари или каквото и да било нов автомобил. Това сега е идиотщина дето родителите за 18 г. на детето си веднага му връчват кола и всичко, което си поиска. Оставете ги да си изкарат, да се научат, така им давата важни уроци в живота и запазвате живота им

значи карал курсове на кола 75 кс и хоп на 200 кс, е какво да стане и с хапчета. .....

нали искахте банани не само по нова година, ама и наркотиците вървят с тях.... преди 89 такова нещо нямаше как да се случи, само бяхме чували за амфетамини и наркотици, защо ли, защото се стреляше по границата и няма как да влезе тази отрова

SS-Nebel

Прав си. Ама както винаги, проблемът е ГАНьО, не наркотиците! Наркотиците и алкохолът само ти премахват инхибиторите, и отприщват истинското ти "АЗ". А твоето АЗ като е Ганьовски простак с 0 отговорност, познай кво става!

Нямало наркотици в България, имаше и децата на комунистическата върхушка редовно се друсаше.

ОТДАВНА се тръби за промяна в разни закони, но политическата мафия ОПГ герПдпс нехае ... Лошото е, че БГ-стадото тоново ще си ги зибере и пак НИЩО няма да се промени ...

напоследък катастрофите с дрогирани станаха много. значи проблема е че и дрогата която се внася е много. Щом мигранти минават по 1000 на ден какво остава за дрогата... Първия проблем е границата, втория нарко дилърите и третия млад шофьор в мощна кола. Това в НК трябва да те съдят за употреба на наркотици като нарко дилър купил си си незаконна стока, наравно с дилъра, и наказанията задължително да включват трудова повинност в мините, ама без да излизаш от там 3 г. и това да се е учи в училище. Наркотици - Мини 3 години!!! отделно млад шофьор 2 г под 100 кс

Първо махнете колчетата от искарското. После се занимавайте с всякви други дивптии!!!

Аз ви предлагам първо да сложим отличителни белези на водачите, за които законите не важат. По-лесно ще ми е ако колегите от системата и контингента са с жълти номера. Така няма да губя своето и тяхното време в безпредметни проверки. Предлагам и водачите с жълти номера да не бъдат привличани и към отговорност. Така няма да губим времето на съд и Прокоратура и ще спестим някой лев на данъкоплатеца. Пък после си правете наказанията за останалите колкото тежки искате.

няма да е лошо подобни екземпляри да се жигосват на челото.

От всичките ми познати имам само един, който си позволява да се качи зад волана пийнал. Баща му е дансаджия… За останалите ми приятели законите изглежда са достатъчно тежки и вършат работа :)

Е щото знае че се измъкне нали затова говорим

Предложения за промени в законна: -Ако си полицай, законите на важат. -Ако си в ОПГ, заканите не важат. -Ако си син на партиен функционер, законите не важат. -За всички останали двойно по-тежки закони. Ще спестите много нерви на адвокати, прокурори, Меверето и София запад ;)

Едно въже се връзва близко до произшествието и се викат родителите или близките на убиеца да бутнат столчето. Ако никой не се появи или не иска - някой от родителите на опечалените. Ако продължава да няма резултат - томбола от свидетелите или събралите се. Бой тряя вече, няя друго. Ако си мислите, че нещо ще се промени ей така - жестоко и жалостно се лъжете. ГЕРБ ще оправи всичко ли? Никога, нулев шанс, ако ще още 20 пъти да си нагласят изборите.

Не. Тази чест с бутането на столчето трябва да е за родителите на жертвата. Ако откажат, чак тогава се предава щафетата на родителите на убиеца на пътя.

Добре, разменяме позициите - първо родителите на жертвата. Който иска може да се смее на коментара ми, простотията е безплатна, но да видим дали ще се смеят, докато им се слага въжето около врата. Защото аз не говоря за законодателство, гласувано от някакви хора, които не е ясно как са избрани и как представляват обичайния българин, те самите не са такива, решава се това в крайно непрозрачна обстановка, в стая, в която ние не биваме допускани и с интереси, за които ние не знаем или разбираме късно. Въжетата и други подобни мерки са решение за това, което е тествано и е въпрос на време пак да бъде приложено, аз просто искам да се чака по-малко.

Кристиян Николов и Семерджиев се смеят от сърце на тоя коментар ;)

Който иска може да се смее на коментара ми, простотията е безплатна, но да видим дали ще се смеят, докато им се слага въжето около врата. Защото аз не говоря за законодателство, гласувано от някакви хора, които не е ясно как са избрани и как представляват обичайния българин, те самите не са такива, решава се това в крайно непрозрачна обстановка, в стая, в която ние не биваме допускани и с интереси, за които ние не знаем или разбираме късно. Въжетата и други подобни мерки са решение за това, което е тествано и е въпрос на време пак да бъде приложено, аз просто искам да се чака по-малко.

Наказанието за ВСЯКО едно провинение на пътя трябва да е отнемане на всичкото имущество и доживотен затвор. Без значение дали е за неправилно паркиране или убийство. За мен, полицията и мамините синчета наказания естествено няма, ама останалите клошари много почнахте да ни пречите по пътя. Чак колчета искате да слагат заради вас. Какви колчета, как ще изпреварвам в насрещното?

И тоя се е помислил за Списаревски след бутилка шнапс а Ситроенчето за Летяща крепост

Направете направо до живот наказанията, че те и без това не ме ловят, а раята ми пречи да се състезавам по улиците ;)

Абе Семерджиев, дано ни турят в една килия у затвора. Ще джиткаме и там. Ще си купим по една количка с дистанционно. Яко ще е! Може да извикаме и онова малкото наркоманче, дето уби Милен Цветков на някое състезание.

Ние с него си цъкаме домашен на плейстешън, пица с кристали и инфлуенсърки на повикване. Ам вие си викайте - не пречите на никого ;)

Жал ми е за тези хора, които загубиха дете, заради един надрусан наркоман. Заради едно малоумно арогантно изчадие - рожба на мутрафонизацията, на чалгаризацията, на пошлостта и простотията, която заседна трайно и увреди цялото ни общество. Просто не знаете колко ми е жал. Не промяна в законите. Трябва да излезем един ден всички из улиците да протестираме и да хвърляме камъни и павета. Да потрошим малко. Иначе няма да стане. Иначе ще си угасват такива хората по пътищата и ще ги четем из новините. Ама знаете ли защо няма да излезем из улиците да протестираме? Защото 25% от хората зад волана са пияни или дрогирани. Защото всеки прекрачва законите и се е разпасал по един или друг начин. Затова няма да се оправим. Просто ще ни е жал за такива нещастни души.

Малко украси тук. На акциите за дрога и алкохол хванаха няколко дузини от няколко хиляди ;) Дрогирани и пияни могат да карат само с гръб. За останалите кокошкари няма прошка…

И така като гледам хиляди не хванаха. Дузини от тях катастрофират и тогава разбираме, че са надрусани и пияни. Но не са ги хванали при акции. В смисъл ако смяташ, че някой е перманентно надрусан и по цял ден кара - грешиш. Дори наркоманите и алкохолиците имат периоди на изтрезняване. Факт е, че проверките пропускат хиляди. И това го разбираме като видим от тези хиляди наркомани поредната катастрофа.

Много странно, тези полицаи нямат ли брийфинги или тем подобни, да им се обясни кога и какво е станало и че това нещо с дрогирани и пияни е ежедневие вече и винаги има смъртни случаи. Също така е много странно, че абсолютно никакви мерки не се предприемат. Десетки години полицаите са свикнали да стоят в колите си с радар, вмесо да си вършат наистина работата (в по-големите градове например, да обикалят междублоковите пространства през нощта, да обикалят в населеното място за неправилно изпреварване, даване/недаване на мигач и т.н., които пак са от значение защотот могат да предизвиакт ПТП). Уж имаме най-много полицаи на глава на населението в ЕС, но сме с най-висока смъртност при ПТП. Главни действащи лица при тези ПТП-та, които карат пияни и дрогирани са лошият материал, който ни настина 18-25 годишните.

Въпросът е кой идиот даде мощния автомобил в ръцете на един 18г.дрисльо от 4 месеца шофьор,кой му даде пари за наркотици?Кой отглежда такива отпадъци?Сега заедно с убиеца в затвора.

Как кой,баща му. И той е същия дришльо. Пий бутилка мастика и се качва да кара.

Не съм сигурен дали баща му е точно човека с парите от фамилията им

КАМЕРИ, КАМЕРИ, КАМЕРИ и строг контрол, безкомпромисен за нарушителите! Катаджиите не стават.

Значи 18 годишен кара кола за една щайга пари. всичко хората са го измислили далече преди нас На първо място никоя застрахователна компания не трябва да застраховка 18 годишен с мощен автомобил защото сега ако обезщетение то е от рода на няколко мил лева в полза на родителите как ще го покрие гражданската. Поименна застраховка на човек която се променя в зависимост от начина на шофиране (гадно е знам ама, е по гадно да четем за загинали невинни жертви) 2 ро трябват камери като те щракне с над определена скорост от рода на 5 км над допустимата глобата да е около 1000 и точки при около 3 нарушения си губиш книжката 3 то пияни дрогирани директно губят книжка съдят се и се изпълнява решението на съда Не мислете че ще спрат нарушенията и т. Н. Но ще намалеят драстично, бръкне ли се в джоба на човек мисли по различно а когато е надълбоко, е още по разумен. Защо караме ок на запад като отидем защото ни е страх от глоба това е не ставаме по съвестни просто си пазим паричките

Никоя застраховка не покрива наркотици и алкохол...

Чудесно но всички закони са всъщност текст на лист хартия за изпълнението им се грижат също забележи хора наречени полицай а товя предпоставя за рушвети и връзки като последните възпират прилагането на по горният текст написан на листа хартия

Амфетамина не оказва влиание върху способността да се кара кола. Дори напротив, повишава нивото на будност на шофьора. Та това си е дрогата използвана за да не заспят пилотите при много дълги полети. Редовното взимане на амфетамин и спирането след това са опасни. Също и липсата на сън дължаща се на взимане на амфетамина, т.е. един ден след взимането му, но само ако не е спал. Защо не казват дали амфетамина не е бил по лекарско предписание? Интересно че като хванат каквото и да е вече никой не споменава кой всъщност е нарушил правилата за движение. Дори другия да е влязъл на червено изглежда че няма никакво значение за пресата. Жълтата разбира се, то друга не остана.

Да бе оня дето се вряза в Милен на амфети другия дето удари французите и той тоя рука същия Оня дерменджиев и той май.Щом се удрят в други коли значи губят чувството за страх и се мислят за безсмъртни както японските камикадзета които излитали след чаша Саке.Сигурен съм че и Списаревски под немско давление за кураж е ударил един шнапс преди да се забие в Американската крепост а може и някаква химия да си е вкарал венозно.

Всъщност искаш да кажеш,че като ти скочи адреналина и станеш хиперактивен имаш правилна преценка за всичко?? И ясно разбиране за време и скорост? Дали не си пробвал кофти стока - ако са лични впечатления- я да провериш Иначе сводки разни във вид на "пилотите " - не се излагай!

Ако се движиш със 180км/ч в града е редно да те приберат в затвора, независимо дали си блъснал някой или не. Това е все едно някой да си изкара пушката и да започне да стреля напосоки. Рискът да рани или убие някой е същият. Ако стреля, ще го приберат веднага, ще го глобат и ще лежи в затвора. Ако кара със 180, ще започне едни обяснения - ама това е непредумишлено, дали е бил със 180 или 156, кога се е друсал днес ли, вчера ли . На този хубавец сигурно ще му дадат няколко годиники, после ще излежи половината. След 3-4 ще е навън да започне да си подрежда живота. Нито има пари да плати кръвнина - нито нищо. А ако е като сина на онзи апелативен прокурор, може и само условно да го осъдят.

Браво 185 не е лошо за такъв автомобил. Голям адвертаизинг му направиха

Коментара на почернения баща трябва да се върти по всички телевизии на всеки кръгъл час. Да почива в мир починалата.

Водачката на ситроена е виновна, че не е спазила предимството и се е навряло под гумите на волвото. Тези които са си изпатили от проверка на пътя за алкохол и наркотици знаят колко ненадежден е апаратът, с който проверяват. Забранен е за употреба и не трябва да се използва, но се използва. Само кръвна проба може да докаже действително дали има наличие на наркотици и алкохол в организма. Ако това се докаже се прекфалифицира обвинението в по-тежко и водачът на автомобила, въпреки предимството си, търпи наказателни санкции. Също търпи наказателни санкции ако се докаже, че е шофирал със скорост по-висока от ограничението на мястото на инцидента. Ако не се докаже, за съжаление могат да го осъдят за кръвнина евентуално. Поклон пред паметта на загиналото момиче! Бързо оздравяване и възстановяване на другото! И дано правораздаването си свърши работата правилно, а не през пръсти!

Дано някой такъв надрусан те размаже,когато минава на червено и ти му се навираш под гумите.

Не е минал на червено и е бил на път с предимство. Ако имаш акъл ще вникнеш в написаното от мен, но май ти липсват мозъчните клетки. Виждала съм случаи и случаи, така че знам какво говоря. Образовай се малко или можеш само да кълнеш пред монитора. Да ти се връща!

Добре че земята не те слушаше че досега щеше да си е променила посоката на въртене

изключим фермана който си изписала със "правилника" и прилежащите ситуации да вземеш ти да вникнеш МАААЛКО в написаното в репортажа и като си токлова структна и образована я да ни провсетлиш: В КОЕ НАСЕЛЕНО МЯСТО В ГРАДСКА ЧАСТ Е РАЗРЕШЕНА ТАКАВА СКОРОСТ???? Хайде дай да се ограмотим и останалите

За коментиращите ОТНЕТО ПРЕДИМСТВО от девойката. Това е кръгово движение там и ситроена е навлязъл първи в него. Така ,че отнетото предимство е от водача на волвото. Що се касае за самото кръгово, то е пълна пародия. Избягвам този участък от както го направиха с кръгово. Опасен е. Нека някоя телевизия да отиде и заснеме 5 мин. клип за движението там и ще стане ясно що за малоумно кръгово е. Кой го е проектирал и кой одобрил незнам.

При 185 км/ч няма изобщо нужда дори да се обсъжда предимството на девойката. Трябва да си рядък идиот да вдигнеш такава скорост в града. Това си е психопат, който не зачита по никакъв начин живота на другите. Трябва ни ново законодателство и този тип убийци да влизат до живот в затвора.

Как промените в закона ще се отразят на Семерджиев, убиеца на Милен и другия бабаит от Пловдив със 100 нарушения ?

Всички дрогирани и пияни п*тки майни да ходят да се търкалят в затвора, това е безумие, стига с тази безнаказаност, още колко хора трябва да умрат за да се промени поведението на такива боклуци!!!

Закона си е достатъчно тежък. Проблема е в избирателно му прилагане.

Жалко за момичето. Но освен за дрогираните шофьори е редно да си зададем и въпроса дали всяка 20 годишна пикла/пикльо трябва да кара автомобил, при това нощем. Тези семейства не мислят ли за децата си? Непонятно ми е защо във всяко семейство трябва да има по 5 автомобила. Колкото повече коли, толкова повече катастрофи. Шумен е голям колкото Люлин 5 и не виждам необходимост от това. 20 годипните имат точно толкова мозък колкото и 10 годишните - напълно неспособни са да поемат отговорност - а на пътя те отговарят за собствения си живот и за този на другите. Книжка чак на 21, както и брутални данъци върху автомобилите - само това ще накара бугарина да разкара тези трошки.

Що за тъп коментар да забраним на жените да шофират ли.заминавай за Саудитска аеабия в такъв случай

Ма то няма трошки убииците се движат в прескъпи нови коли.

По силни от хауса само герб Газиме слабите това е ! доказахме до последните 15 години и ще ви газим отново

Вместо да се оплаквате на арменския поп - наемете някой да му свети маслото на тоя келеш, или поне да го остави инвалид за цял живот.

Това няма да върне момичето и няма да промени нищо в генерален план.

Тригодишната условна присъда на наркомана с волвото също няма да върне момичето.

Е ти кво искаш бе да се върнем към родовото отмъщение ли

Това нашето е вече епидемия. Няма и ден да мине и някой умира заради нечие шофиране в нетрезво състояние или под въздейстивето на наркотици. Явно трябват по-строги мерки и контрол. При първо нарушение да се изземат книжка и превозно средство. При второ в затвора за година. При трето 10г. Докато не му дойде акъла в главата.

И яко събиране на глобите!

гласувайте пак за герб и чекайте да се оправите хахахаха долна измет българска с робски манталитет

Като гледам докъде са стигнали колите след сблъсъка, скоростта е била голяма. Млад си глупав си, ама не можеш ли да се сетиш, че по кръстовища трябва да се минава най-много със скоростта по ограничение, а при наличие на спрели коли и намалена видимост дори и с по-малко. Много жалко за загиналото момиче.

Според бащата карал с 185. Ако това двутонно волво удари ситроенчето с толкова, ще го изхвърли на 200 метра

бащата не е бил там все пак... а според други свеидетели, както и инфото на КАТ, по скоро е било 80-90км/ч но дори и това е напълно достатъчно, предвид малкото и остаряло автомобилче на момичетата.

да вземем всички да купуваме нови возила на децата - това изглежда според теб е ключово, ще спонсорираш ли? и да се кръстим с 2 ръце между другото - къде в населено място са разрешени 80/90 - случайно да знаеш?!

Чак 200 не. То ще спре за 130м ако са му добри спирачките. Огънатите ламарини ще поемат 20-30% от силата на удара и финалният резултат ще е между 50 и 100 метра в зависимост от това как точно го забавя другата кола.

Абсолютно-този отпадък директно на бесилото-без съд и присъда !

Тоя ше го осъдят колкото и предишните осъдиха колкото и следващите

СЛЕД употреба,а не ПОД ВЛИЯНИЕТО ШБНИ ГЛПАЦИ

Дира, защо не пишете кой е младежа а? Това е внука на Жечко Кюркчиев - единия от собствениците на Фикосота и Теси. Най-вероятно ще изкарат убитото момиче виновно и това дебилче след 3 месеца отново, ще лети на същото място със същата скорост...

няма да лети повече!

Наркомансли боклуци, всички в панделата да чукате камъни

Интересно че никой не протестира срещу продавачите на дрога. Не съм и чувал да арестуват или да разследват тези, които са ги снабдиши с дрога. Да не би Кирчо-Кокорчо-Мунчо да са там?

Няма да го върнат, но ще сторят добро на други родители. Веднъж наркоман и убиец, винаги наркоман и убиец.

Да знаете, че ние в България имаме огромен проблем с наркотиците. Проверявайте децата си. Тепърва в следващите години ще става по-страшно

Мунчостан е дрогиран. По времето на Боко дрогираните шофьори при катастрофа бяха 1/5..сега гонят 1/2.5, 40%. И нещо спряха да гонят мафията, която продава кокаин. Но не, няма да променят закона за дрогата, ще променят правилника за движение.

Долни мърши! Разбира се, че на всеки може да се случи да удари друг с колата, но да краш в града със скорост 180км/ч и да си друсан, това трябва да се наказва със смърт, в НК трябва да се разглежда като предумишлено убийство. Нека всеки , който има деца се замисли само за миг, какво означава загубата на най-скъпото, желано и обичано нещо в живота.........нямам думи след тази поредна жестокост, умишлена, непростима. Хора, не толерирайте дрогираните и пияни изроди! Ако видите такива да се готвят да шофират, сигнализирайте на 112 или на полицията, това би могло да спаси млади животи, които са толкова ценни в агонизираща днес България!

Какви 180 км/ч какви 5 лева. Не смесвай идиота на Околовръстното с този в Шумен

Мацката не се е огледала, а тоя е излитал... Танк мисля д аси купя.

Идиотът се е движел с 50 метра в секунда. 50 метра в градски условия понякога са много дълго разстояние и няма как да видиш камикадзето, особено ако е с мотор.

За какво оглеждане говорим? При 185 км/ч това са над 50 м/с. Ти наистина ли вземаш предвид какво има 300 метра по-нататък на пътя в града? При скоростта, която е имала потегляйки, и да го е забелязала след това, не е имала време да се отстрани...

Изобщо не защитавам пияните и дрогираните, обаче ако дъщеря им не беше излязла на булеварда, сякаш си е нейн, още щеше да е жива

Ако пък не шофираше, или пък не се беше раждала.... дебил!

Плиткоумието ти е до някъде оправдание. А ако не беше с наркотици, какво щеше да кажеш за кола излизаща на булевард, без да спази знак за предимство?

За втори път демонстрираш дебилизма си! Бил ли си там за да кажеш със сигурност, че е отнела предимство? Със 180 км/ч колко бързо може да те връхлети кола, а? Дано някой ден след подобно изживяване се върнеш и коментираш пак! ДЕБИЛ!

абе, кретен, ти даваш ли си сметка какво е някой да кара с близо 200 км/ч?????? поне се напъни, пробвай да се замислиш!!

Според експертизата, Волвото се е движело с 80 км/ч. А Ситроена излиза от паркинг на магазин. Та сега се сети кой е дебил

"движил със скорост 185 км/ч." ти фи функционално неграмотен!

прочети други статии, информация. това за 185км/ч е предположение на бащата. Но вероятно не е било така - имало е свидетели, а и по коментари на КАТ. Около 80-90км/ч факт, че тук вероятно е било виновно момичето, което не се е огледало. а за добро или лошо, пробите за наркотици са положителни дори една седмица след като си "употребил". Дори за канабис - дръпнал си една цигарка примерно в петък вечер, след седмица ако стане нещо и те тестват - светва и ставаш "наркоман на пътя". трябва да се гледа трезво и разумно на тия неща, а не "по инерция"

Нека и трезво не унищожаваме живота на наркоман§ето! Все пак съвсем в началото е! Ся, умряла била някаква.... и к'во толкова? Ами да не се беше раждала. Така ще да улесни плиткоумните, коиот успяват да намерят оправдание за всеки пропаднал наркоман и алкохолик! Браво! Аплодисменти за вложените усилия да оправите авторитета на вдиотения наркоман! ВИЕ СТЕ ПРИЧИНАТА БЪЛГАРИЯ ДА Е КЛОАКА!

Още един наркоман-коментатор!

Иначе ще излезе, че са малоумници... а никой от тях не може да си го признае....

Дай да следваме причинно-следствените връзки по твоята логика. Ако не беше излязла, без да се огледа е второто "ако". Първото е ако келешът не беше седнал зад волана дрогиран. А още от римското право е въведена максимата "първият по време е първи по право". Така че правото за вина в случая е на келеша.

Значи и тя, ако не беше отишла до магазина ... и така като си ги мерим трябва да проследим родословието им до общите прародители и там да видим кой се е родил пръв - той ще да е в правото си. В крайна сметка ще излезе, че и двамата са виновни, просто този с по-хубавата кола е оцелял.

Да, ама не. Аргументът ти издиша. Защото ако шофирането след употреба на наркотици и отнемането на предимство са нарушения на определени нормативни актове, ходенето до магазин с автомобил не е.

Родителите на убитото момиче да инвестират в корумпираната съдебна система и да осигурят невлизане на убиеца в затвора. След това да направят още една инвестиция.

Като гледам колата, бащата на виновния ще даде повече. Те пак ще вземат пари и от двамата де. Защо да артисват.

Няма лошо, тъкмо ще му останат за втората.