Софийският районен съд остави в ареста мъжът, обвинен като помагач за жестокото убийство на бизнесмен в София. Тереза - бивша приятелка на Константин, който е обвинен като помагач, говори пред NOVA. Били са заедно 6 години. Разделили се наскоро.

"Много добър човек, даже като чух за случая не можах да повярвам", каза тя.

Според нея сочения за убиец Веселин е зъл и манипулативен. А Константин е наивно добър.

Често двамата излизали и с Веселин. Двамата били приятели.

"Според мен Веско е манипулирал Константин. Винаги го е манипулирал, донякъде и допринесе затова ние с Константин да се разделим", заяви Тереза.

"Учуди ме и Веселин, много пъти съм излизала с тях, не е давал индикации да е психопат", добави тя.

Тереза не познава жертвата Кристиян, но чувала, че той и Веселин били много близки приятели. Тя не отрича мотивът да е финансов.

"Нищо чудно това да е мотивът. На мен ми е правило впечатление, че въпреки, че не работи, води доста добър стандарт на живот", разказа още приятелката на Константин.

Константин е обвинен в лично укривателство. Защитникът му адвокат Кристиан Мирчев изтъкна, че клиентът му е разкрил цялата истина на разследващите, без да се опитва да лъже и без да опитва да прикрива когото и да било. Разказал, че Веселин го извикал в апартамента му. Вероятно е помогнал за укриването на тялото, защото е бил в шок, твърди адвоката му.

"Пристигайки в апартамента и отваряйки вратата на банята е видял потресаваща гледка. Причината, поради която е започнал да помага в тази ситуация, по мое мнение, е изпаднал в шок", заяви адвокатът Кристиян Мирчев.

С колата на Константин са транспортирани останките на убития до кофи за смет в "Бояна" и на Витоша.

Утре пред съдът ще се изправи и соченият за убиец Веселин. 24-годишният обвиняем е барман, а също и доставчик на храна.