Председателят на БСП в село Карабунар Борис Джонев и неговият син бяха задържани по обвинение, че са откраднали тротоарни плочки. По този повод, в разпространена декларация до медиите, общинската организация на БСП в Септември заявява, че полицията в Пазарджик се използва като репресивен политически орган, предаде БНР.

Сигналът за кражбата е подаден преди ден от кмета на Карабунар Иван Каменарски. Борис Джонев и синът му Костадин са задържани в момент, когато са товарели строителните материали. В микробуса на активиста на БСП са открити 97 плочки и 202 каменни павета, а при последвалия обиск в дома му, са открити други плочки и павета на обща стойност 2 хиляди лева. Кражбата е извършена от карабунарска улица, която се ремонтира със средства на Община Септември.

При разпита Джонев е заявил, че е взел строителните материали с разрешението на ръководителя на обекта, още повече, че ставало дума за старите улични павета, които в момента се подменят.

От полицията в Пазарджик категорично отхвърлиха обвиненията на БСП и заявиха, че са действали законно след сигнал за кражба. Срещу партийния активист и сина му са образувани бързи производства под наблюдението на Районната прокуратура.