Незаконните мигранти отново зачестиха атаките си към заминаващи камиони от Гърция в опитите си да се придвижат към Западна Европа. Те се скрият сред стоката, която превозват тировете и така шофьорите са поставени в непрестанен риск да бъдат арестувани и обвинени за нелегален трафик на хора.

Само за два дни два такива опити бяха осуетени на ГКПП  "Капитан Петко войвода", като гранични полицаи задържаха  шестима незаконни мигранти, укрили се в два камиона, сочат данните на МВР.

На ГКПП "Капитан Петко войвода" на 27 юни пристигнал от Гърция за влизане в България товарен автомобил "Ивеко" с водач български гражданин. Граничните полицаи извършили проверка с газ анализатор, при която в товарното помещение били отчетени завишени стойности на въглероден двуокис.

Там са открити трима незаконни имигранти без документи за самоличност, по техни данни - двама от Мароко и един от Алжир.

Установено било, че чужденците влезли в товарното помещение чрез срязване на брезента в горната част на камиона без знанието на шофьора. Те са задържани.

На 26 юни на същия пункт граничните полицаи са открили и задържали други трима незаконни имигранти от Мароко, укрити в товарен автомобил "Мерцедес".

Те са се качили в товарното помещение без знанието на шофьора, след като срязали брезента на каросерията.

Уведомена е прокуратурата.

Шестимата чужди граждани са привлечени като обвиняеми по две бързи производства на Районна прокуратура - Хасково - Териториално отделение - Свиленград за незаконно влизане в страната.

Снимка: МВР