Катастрофа блокира движението на автомобили през Кресненското дефиле. Шофьори казват, че стоят в километрична колона и не се движат.

По първоначална информация лекотоварен автомобил е катастрофирал след отбивката за село Ощава, в посока Кресна. Инцидентът е станал около 14,30 ч. 

Временно движението по път I-1 Симитли - Кресна, при км 393 се осъществява двупосочно в една лента, поради ПТП, съобщиха от АПИ.

Шофирайте внимателно и със съобразена скорост, като следвате указанията на "Пътна полиция", предупреждават от АПИ.

В рамките на изминалия ден полицията е установила общо 17 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 12, от тях, са шофирали с между 0,5 и 1,2 промила, а пет - с над 1,2 промила, съобщиха от пресцентъра на МВР. Един е отказал тестване. Под въздействие на наркотици са засечени да шофират деветима водачи, а четирима са отказали тестване.

В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 13 413 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 15 861 водачи и пътници. Съставени са 3984 фиша и 858 акта за установени административни нарушения.