Продължава акцията по издирване на едно от двете децата, които в сряда паднаха в морето от варненския вълнолом. Тялото на другото момче беше намерено от водолази вчера.

Хора в района казват, че вълноломът е опасен и трябва да се ремонтира. По думите им съоръжението е разбито, стърчат арматури, а осветлението не работи.

Въпреки това, според директора на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" Ангел Забуртов, основна вина за трагичния инцидент имат родителите, "които позволяват на деца, които не могат да вземат самостоятелно решения, да се разхождат сами на 5 бала вълнение".

"Мястото и съоръжението е вълнолом, етимологията е да разбива вълните. Разходките по вълнолома са страничен ефект", подчерта той в ефира на bTV.

По думите му е невъзможно да се постави обезопасителен парапет на първото стъпало.

На въпрос дали трябва ли все пак да се ограничи достъпа, той коментира: "След като за 110 г. докарахме обществото до ниво да го обучаваме за опасността при 5 бала вълнение, може би това трябва да се направи".

Районната прокуратура образува досъдебно производство по повод инцидента. Производството се води за установяване причините и обстоятелствата, при които е настъпил той и е последвала смъртта на момчетата. Разпитани са свидетели на трагедията, на която очевидци са станали много варненци, дошли за концерта за Деня на Варна.