Трима души се нуждаят от помощ заради прелял малък язовир край Криводол. Дежурният в Общинския съвет за сигурност в града съобщи, че след падналия силен дъжд през последния час водоемът е излязъл от коритото си и е наводнил бивш метален цех, намиращ се в края на града, предаде БТА.

За блокираните там хора вече е уведомена регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението".

Заради дъжда някои от улиците са временно трудно проходими. Реките в общината са покачили нивата си, но са си в коритата, язовирите също са под контрол, съобщи още дежурният.

Заради наводнени пътни участъци временно е ограничeно движението по път III-101 Враца - Криводол, информираха от Агенция "Пътна инфраструктура". Посочени са и обходните маршрути, по които се пренасочва трафикът: Враца - Борован - Борован - Криводол и обратно или пътя Враца - Краводер - Криводол. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, предупреждават от Пътната агенция.

Публикувано видео в "Meteo Balkans" от местността Леонкевото, показва как част от пътя Враца - Криводол е под вода и кал.

В благоевградското село Горно Хърсово втори ден хората не могат да стигнат до града с кола, защото единственият мост, по който са се придвижвали досега, е разрушен, предаде БНТ.

Оказва се, че проблемът с моста в Горно Хърсово е от години, тъй като за четвърти път водите на реката го отнасят. Този път обаче е отнесен и водопроводът на селото и така от вчера местните хора нямат нито път, нито вода.

С подръчни материали хората са направили временно мостче, за да могат да преминават пеша от единия до другия край на селото. Казват, че много от тях са принудени да си хванат такси, за да отидат на работа. Засега само може да се молят повече да не вали и се надяват институциите да си свършат работата.

Код оранжев за интензивни валежи е обявен за почти цяла Западна България.