Критично остава състоянието на 4-годишното дете в Благоевград, което получи много тежки изгаряния след игра с бензин и кибрит в двора на къщата на семейството.

Предстои му операция в "Пирогов", където е транспортирано, съобщиха родителите му по БНТ.

Майката призна, че по време на инцидента е била в къщата с бебето и други две деца, докато двете по-големи момченца си играели сами навън. Семейството има пет момчета. През това време бащата е бил на работа.

"Не знам, туби се запалили, не знам какво са направили децата", разказа майката, а бащата съобщи, че е бил разпитан в полицията. По думите му полицаите "взели шишета" от двора, където са играели децата и се е случила трагедията.

Таткото на пострадалото момченце разказа още, че вероятно децата са си играли с пластмасови бутилки и найлон, които са запалили. Той категорично отрече обвинения да е виновен за случилото се.

Полицията проверява обаче всякакви версии за инцидента.

По разказа на семейството всички съседи наоколо са се притекли на помощ, след като са видели, че дрехите на детето са пламнали.

В късния следобед в четвъртък то беше прехвърлено от благоевградската болница в "Пирогов". То е било в съзнание, но с изгоряла тениска на гърба.

"То е в изключително тежко състояние, с реална опасност за живота. Изгарянията са тежки и навсякъде. Не мога да кажа какъв е процентът. Колегите са под напрежение и се борят за живота му", каза след приема на детето изпълнителният директор на "Пирогов" д-р Валентин Димитров.