Автомобил бе заснет да се движи в насрещното платно на автомагистрала "Хемус". Нарушителят е сниман днес край Жерчево в посока Ботевград. 

Кадрите бяха разпространени в социалната мрежа Facebook. Видео с автор Виктор Михайлов показва как колата се движи с бърза скорост в изпреварващата лента в насрещното платно на магистралата.

Шофьорите на автомобили, които се разминават с нарушителя, изразяват възмущение, сигнализирайки с клаксони.

Според потребители, превозните средства правели и резки маневри, за да избегнат челен удар. 

На този етап, за щастие няма съобщения и информация за катастрофа на "Хемус".

Междувременно МВР съобщи, че в рамките на изминалото денонощие полицията е установила 20 души, шофирали след употреба на алкохол - 12 от тях след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, осем - с над 1,2 на 1000. Други осем са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират девет души, а седем са отказали да бъдат тествани. Проверени през изминалото денонощие са 10 262 моторни превозни средства и 12 493 водачи и пътници. Съставени са 2666 фиша и 730 акта за установени административни нарушения.

От обобщените данни по метода "линеен контрол" са проверени 2532 моторни превозни средства и 2928 водачи и пътници. За констатирани нарушения са съставени 620 фиша и 148 акта. Установени са петима водачи, шофирали след употреба от 0,5 до 1,2 промила алкохол. Трима са седнали зад волана под въздействието на наркотични вещества или техни аналози. Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени до 16:00 часа.