Вина за пътнотранспортното произшествие снощи, което стана по време на превозването на задържаните Ветко и Маринела Арабаджиеви, има водачът на автомобила на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Вината да катастрофата се изяснява, след като е изгледан видеозапис на камера на Съдебната палата. От видеото става ясно, че автомобилът на съдебната власт е преминал на червен светофар.

"Той реално удря таксиметровия автомобил. Пробите за алкохол и наркотици са отрицателни на двамата водачи. Взето е административно отношение. Няма пострадали лица от пътнотранспортното произшествие", заяви още Маринов.

Конвоираните лица - Ветко и Маринела Арабаджиеви, са заведени в Правителствена болница за преглед след инцидента.

Николай Проданов, заместник-министър на правосъдието, коментира днес по-рано инцидента, но не пожела да се ангажира с мнение кой е виновният водач.

Според Проданов версията, че катастрофата не е случайна, не почива на никакви доказателства.

Вчера срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви и още петима души започна делото в Специализирания наказателен съд. Обвиненията са за участие в организирана престъпна група за данъчни измами, престъпно укриване на данъци и изпиране на пари.