Кола на съдебната власт, която е превозвала арестантите Ветко и Маринела Арабаджиева, е катастрофирала, научи Dir.bg.

Сигналът е подаден малко след 19 часа. Колата съдебната власт е ударила такси. Пътният инцидент е станал на кръстовището на булевардите "Дондуков" и "Раковски". Колата на съдебната власт се е движила по бул. "Дондуков", а таксито по ул. "Раковска", в посока Сточна гара. Колата на съдебната власт, според запознати, е била само с включени светлини, но без звукова сигнализация. Таксито е с големи щети по дясната страна на колата, където са се отворили въздушните възглавници.    

Вижте още снимки тук >>>

По първоначална информация Ветко Арабаджиев e с контузия на ръката, а съпругата му е вдигнала кръвно.

Междувременно на първото заседание от процеса срещу Ветко и Маринела Арабаджиева съдът отказа да присъедини иск за 10 милиона от министерството на финансите.

Според подателите обвиняемите трябва да платят тези пари на държавата по три отделни задължения. Адвокатите на Арабаджиеви възразиха, че такъв иск ще усложни наказателното дело, а и част от средствата вече били изплатени, предава Нова тв.

Снимка: Калин Каменов, Dir.bg

За министерството на финансите остава само възможността да заведе отделно дело за парите. Подсъдими по процеса са Ветко и Маринела Арабаджиеви, синът им и още петима обвиняеми.

Припомняме, че на 19 декември 2019 г. Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Вълчо (Ветко) и Маринела Арабаджиеви и останалите петима обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни измами, престъпно укриване на данъци и пране на пари.

За изпирането на пари обвинение е повдигнато и на сина на Арабаджиеви - Вълчо, който не е обвинен като член на групата.

Арабаджиеви бяха задържани в Барселона през март 2019 г. с европейска заповед за арест. Два месеца по-късно те бяха екстрадирани в България и им бяха предявени обвиненията.

Комисията за противодействие на корупцията наложи запор на тяхно имущество за над 310 милиона лева след получено уведомление от Специализираната прокуратура за привличането им към наказателна отговорност.