Неделният следобед бе кошмарен за шофьорите на магистрали Е-79,  "Тракия" и "Хемус" заради серия от катастрофи, които предизвикаха километрични задръствания.

Нова катастрофа на Е-79 стана към 15.20 ч. на 2 км преди Симитли срещу жп-гара Орловец. Удариха се пет автомобила, леко пострадала е 25-годишна жена. Пътният инцидент стана към 15.20 ч. на 2 км преди Симитли срещу жп-гара Орловец.

Катастрофата е причинена от лек автомобил "Фолксваген". В него се удрят още два-Опел Астра и Мазда, предаде БНТ.

Фолксвагенът навлиза от отбивка в Е-79, без да осигури предимството на Опела, следва удар в задната част на голфа, на който пада задният мост. В опела се удря и лек автомобил Мазда. Леко пострадала е водачката на опела, който след преглед в МБАЛ е освободена.

Малко след това на 50 метра след местопроизшествието следва верижен удар с малки щети между други два леки автомобила. Трафикът от изхода на Креснеското дефиле до Благоевград е убийствен, 10-километровата колона едва пълзи.

Това е трета катастрофа за деня на Е-79, за късмет без тежко пострадали.

Километрично задръстване се образува и по магистрала "Хемус" в посока София. Причината са аварирали автомобили в активна лента, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за БТА.

Тапата започва малко преди тунел "Топли дол", посока София, и стига до тунел "Витиня". Задръстване има и при обходния маршрут на "Витиня".

Задръстване има и на автомагистрала "Тракия" при 133-ия километър в посока София. Причината е катастрофа в изпреварващата лента.