Четирикилометрова тапа се е образувала в района на 134 -я километър на магистрала "Тракия", съобщиха от областната дирекция на МВР в Пловдив. Причината е интензивният трафик, ремонтните дейности в отсечката 133-131 км. и катастрофа с два автомобила в района. Колоната от автомобили стига до км 137 /ДЛС "Чекерица"/, предаде БТА.

Два патрула на сектор "Пътна полиция" регулират движението. Очаква се дежурна оперативна група да предприеме оглед на мястото на катастрофата и по най-бързия начин колите да бъдат изтеглени оттам. Сигналът е получен минути преди 14:00 часа - автомобил с българска регистрация ударил отзад автомобил с турска регистрация. В болница са откарани водачът и пътничка от първото МПС, както и жена, пътувала във второто.

Призивът на полицията към водачите, които пътуват по това направление, е да проявят необходимото търпение и дисциплина, да бъдат с повишено внимание, да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рискови маневри.

Снимка: Фейсбук групата "Магистрала Тракия"

Стотици коли, изпълнили трите платна, пълзят с 5-10 километра в час, а после спират за минути - така изглежда магистрала "Тракия" в 14.33 часа. Тапата е преди последния тунел в посока София, който е в ремонт от месеци, а шофьорите са изнервени, съобщава "24 часа".

Шофьорите, които влизат в задръстването преди последния тунел на "Хемус" да се подготвят също за удължаване на пътя за прибиране в София с близо час.

Пътна полиция пуска допълнителни автопатрули по основните пътни артерии в страната. Целта е да следят за груби нарушения и агресивни водачи, посочи инспектор Слави Лазов от Пътната полиция.

"На гранично-пропускателните пунктове няма задръстване. Във вчерашния ден имаше проблем от страна на Република Сърбия, но беше изчистен", посочи инспектор Лазов.