Авария на теснолинейката за Велинград доведе до промяна в графика на цяла делегация дипломати, водена от кандидата за премиер в ротация на ГЕРБ Мария Габриел, съобщава главният редактор на 3e-news Георги Велев, който също е пътувал във влака.

Според очевидци с нея са били още съпругът и детето ѝ.

Снимка: Петя Велева

Композицията изненадващо е спряла на гара Цепина, където пътниците са престояли известно време, докато пристигнат автобуси, които да ги превозят до крайната им дестинация.

Снимка: Петя Велева

"Дори и вечните машини понякога се чупят. И парната, и дизеловата машина аварираха", написа в профила си Велев.

Снимка: Петя Велева

Междувременно дипломатите и Мария Габриел, които са били на атрактивната разходка с теснолинейката, са успели да се снимат с журналиста на 3е-news и Dir.bg, след което успешно са продължили пътуването си с автобуси до Велинград.

БДЖ използваше специалната композиция и в последните дни возеше деца и любители на теснолинейната железница между Септември и Велинград.

Мария Габриел беше еврокомисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж в Брюксел, но се върна в България, тъй като беше номинирана за премиер от ГЕРБ-СДС. Очаква се тя да заеме поста на ротационен министър-председател, заедно с акад. Николай Денков от ПП-ДБ, ако парламентът одобри състава на кабинет с мандата на ПП-ДБ.