Екипите са от по четирима алпинисти, оборудвани с две АТВ-та и два спасителни автомобила, съобщиха от правителствената информационна служба, предаде БТА. Директорите на дирекциите "Гражданска защита" в Пловдив и в Стара Загора координират съвместните действия с ПСС. Тази сутрин сестрата на изчезналия турист съобщи, че издирването е преустановено.
Вече шести ден екипи на Планинската спасителна служба на Българския Червен кръст (БЧК) издирват 24-годишния Виктор Генев от Стара Загора, изгубил се в близост до хижа "Рай" в Стара планина, съобщиха от Български червен кръст. В района на хижата Виктор се е разделил със спътника си в прехода и оттогава е в неизвестност. В акцията, която продължава и до момента, участват спасителни отряди от Пловдив, Стара Загора, Казанлък, Карлово и Калофер и специално обучено куче. Претърсени са всички улеи и скални масиви под връх "Ботев", въпреки непрекъснато влошаващата се метеорологична ситуация - снеговалеж и падащи температури под 0 градуса, се посочва в съобщението. Днес към акцията са се присъединили и спасители от отряда на Планинската спасителна служба в Троян.
В същия район има втора акция за издирване на 42-годишна жена от Велико Търново, която е в неизвестност от вчера. Тя излязла сама на разходка около хижа "Левски". Все още няма данни дали е била подходящо екипирана и с мобилен телефон. Сигналът за изчезването й е подаден вчера следобед от хижаря. В издирването й участва отряд от 11 планински спасители от Карлово, допълват от БЧК.
По-рано Кирил Русев -  шеф на Планинската спасителна служба съобщи, че ресурсът на отрядите от подбалканските градчета е доста изчерпан. "Всички са доброволци и са изморени. Работата на спасителите е затруднена заради лошите метеорологични условия и все по-скъсяващата се светла част на деня.
Затоплилото се в последнитге дни време се превръща в капан за туристите, предупредиха от Планинска спасителна служба. Докато е ясно и слънчево, само минута по-късно се извива буря или пада мъгла. През нощта пък температурите падат под нулата.
За решилите да използват грипната ваканция и хубавото време за туристическа разходка, от ПСС отново напомнят, че туристите не трябва да забравят да са добре екипирани, да не ходят сами и да имат постоянно зареден GSM в себе си. И още нещо важно - не тръгвайте в планината, без да се информирате за времето и при необходимост ползвайте телефона на ПСС - 1470.