Борисов нареди да търсят изчезнал в Стара Планина

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов два екипа от "Гражданска защита" се включват в акцията на Планинската спасителна служба (ПСС) по издирването на 24-годишния мъж, изчезнал в сряда в района на хижа "Рай" в Стара планина.

Обратно в новината

Коментари - Борисов нареди да търсят изчезнал в Стара Планина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

koi si ti?

dano e jiv

dano da e skrit nqkade na sy6inka

dano e jiv i zdrav i da se e skril na sy6inka no kade li

моето дете, първо никога нямаше да тръгне из планината само и по това време. Второ, НИКОГА, ама НИКОГА няма да пратя на евентуална смърт още нечие дете, след като всички разумни срокове са минали. Ще го търся с приятели и хора тръгнали доброволно. Именно защото човешкият живот няма парична цена.

Аман от ЗЛОБНИ хорица. Бойко се мъчи да направи нещо в държавата, а в случая да помогне на момчето ... злобарите и некадърните надигат вой до небесата, че и до космоса! Гунчо, Мунчо, Дада, печен .... всички Вие сте едно ГОЛЯМО НИЩО. Няма и да разберете никога, какво голямо нищо сте!!! дребни, злобни, мънички, злощастни, необичани, мразещи, мързеливи, глупави, хленчещи, крадящи, плакащи, вонящи, ... хайде стига съм ви обучавал...глупендро се....

На външен вид наистина е пич.Но по характер си е п...а,още от малък.

NE MOGA DA KAJA BRAVO NA BOIKO ZASHTOTO TOVA MU E RABOTATA,NO NAISTINA DOBRE SE NAMESE,ESTESTVENNO CHE IMA IMA REALNA VEROQTNOST TO

плямпачи

Аз си мисля, че Бойко Борисов е разговарял с някого от спасителната служба преди да нареди да продължи претърсването. Попитал е от какво има нужда и т.н. Сигурно са му обяснили, че има някакъв шанс, макар и микроскопичен и теоретичен, също са му казали, че и възможности има някакви... А на близките на момчето им съчуствам силно. Дано се намери!

Моля се за това дете и аз, макар да е минало толкова време... Каквото и да говорите за Стара планина и вр. Ботев, мислите ли, че близките му вече не го знаят... Представям си майката на това момче - сигурно иска да е на неговото място сега... Господ да пази всички ни, защото никой не е защитен!

абе то летоска да идеш в планината , ако не си подготвен за нощувка на открито на другия ден може и да не усъмнеш жив. а сега е зима , студ , веялица , я жирналичетата да питат спасителите как е горе , да вземат да се качат един ден с тях и да снимат - да видите колко им е лесно на доброволците .

Поканени повечето президенти от Европа. Не се чу нищо за Гоце. Друго си е в Австралия

kak moje da pi6ete takiva raboti,ne vi li e malko pone sram,xar4eli se pari-4ove6kiq jivot nqma cena i dori da ima malko nadejda vsi4ko trqbva da se opita za da se nameri mom4eto.Ako tova be6e va6eto dete 6tqxte da opitate vsi4ko ,a nesega tyk da se pravite na mnogo ymni i razbira6ti ot vsi4ko,po dobre ne pe6e ni6to,za6toto taka o6te pove4e naranqvate blizkite i vsi4ki koito poznavat Viktor.po dobre napi6ete ne6to xubavo i izpratete pozitivna energi,a ne da pljete i da govorite za pari i za piar kampaniq na premiera.Yspex na xorata koito y4astvat v tarseneto dobre 4e vse o6te ima takiva xora koito sa gotovi da pomognat,stiskam palci i se molq da go namerqt jiv i zdrav

Не се бойте! Бойко ще се върне от Берлин и лично ще го намери това момче!Бойко може всичко....

Kato te e sram odi na mainata si!

bezmoza4en milicioner

Тоя път Бате Бойко се е изказал неподготвен, Бате Бойкор Стара планина не е Люлин планина над Банкя, гледай си политиката и остави планинарството на планинарите!

Само глупости си написал, Стара планина на снимка си виждал само, явно. Дървени философи, аман от вас,бе! Дано стане чудо и момчето е живо, моля се за него.

бате Бойко отново прови Пи Ар за сметка на скръбта на близките.Това той маже да го нареди и без да се тръби по медите ,въпреки че спасители те не стояха със скръстени ръце.Това пречила на мършоядство.Единстве предизвиква отвращение,но явно за феновете това е повод за гордост.Този който върши работа просто я върши ,а не като кокошките кудкудяка че е снесъл ЯЙЦЕ.

Евалата Бойко!!!

видяхте ли бб на последния ред в дъното сред Европейските ръководители в Берлин по повод честването на падането на стената.

Абе Херче, тоя човек щом не са го намерили досега и щом сам не се е прибрал, вече е в по-добрия свят. Напролет ще го намерят и ще го погребат както си му е ред. Да, на всеки може да се случи, но в един момент някой трабва да избира колко човека да останат горе. Ами ако загине някой от тия дето го търсят? Той на чия съвест ще лежи? Или пак ще извадят от нашите джобове за да го плащат на близките му? Амин, да не бъде! И колко пари би струвал още един човешки живот жертван за труп? И искрено съветвам тия дето ходят по токчета из планината да не пишат дивотии, защото който не влачил човек по баирите, той не знае какво е и колко струва! Такава глупост може да направи само човек, който е вижда планината единствено на календар! Това не е като да пратиш самолета! Аман вече от слонски ч...и!

Може би ще преповторя някои от коментарите, но не съм ги чел всичките. Имам известен опит като пешеходен турист и съм ходил в 4-те ни най-големи планини - Ст. Планина, Родопи, Рила, Пирин. Балкана съм го ходил най-често, защото ми е най-близо. Ботев съм го качвал 4 пъти от 4-те различни посоки - изток, запад, север, юг и през всички сезони без зимата. Зимата съм стигал само до х. Рай и замръзналия тогава водопад над нея - Райското пръскало. Районът на в. Ботев е един от най-опасните в Стара Планина, а Стара Планина е най-опасната българска планина. Макар, че не е най-високата от нашите планини, тя има характерен смъртоносен климат - на билото и се срещат северните и южните въздушни фронтове в следствие на което твърде често изневиделица се извива буря дори и насред спокоен летен ден. Ураганните ветрове със скорост над 150 км/ч са също често явление, особено през есенно-зимния сезон. Ако младежът наистина е отивал към в. Ботев и е тръгнал по Тарзановата пътека...в такова време това е безумие. Ако е избрал другият доста заобиколен вариант - пътеката за х. В. Левски - там е по-нормално за ходене, но при наличие на мъгла в откритата горна част на пътеката лесно може да се отклониш и да се загубиш. Тръгнеш ли напосоки надолу - там са пропасти и дълбоко врязани клисури - това е резерватът Южния Джендем - обиталище на мечки, сърни, елени и др. дивеч. Мисля, че няма надежда този човек да е жив; след 6 дни при настоящите метео условия дори опитен човек със съответната планинска екипировка трудно би оцелял. Разбира се чудеса се случват, но твърде рядко и е добре близките да се подготвят психически още отсега. Повечето от загиналите зимно и есенно време ги намират чак напролет. Бог да помага на доброволците-спасите ... дано поне да няма жертви между тях. Аз също съм бил в такова време в Балкана и знам какво е.

тъй де те и без туй са има няма един файтон хора къв е проблемът???

Издирването беше преустановено ,но поради нареждане на ББ са започнали наново да го издирват. Приветствувам за това решение министър председателя - На всеки може да се случи такова нещастие . Браво .

Molitvata ni e DANO e ziv! DANO skoro se nameri! BOZE, dovedi go ziv i zdrav!!!

очевидно че си нападнат в гръб бе дсадсадса :)) планианата е колкото едно жик -так ... ако си в добро физическо състояние, не си къркан или дрогиран бе дсадсасда :))) виде ли!? и аз тиказвам ,ч е не разбираш :)) а до сестрата на мУмчето... очевидно на вас оня горе дава на когото заслужи... дано другите са по-с всичкия си та да не получават тия даваности! и кой е длъжен да си рискува своя живот, за да спасява вече възнаградените!?... нещо не ми се връзва... най-простото е оня му спътник, да каже кво е станало... иначе сичкото нема сми'!

Като чета какви глупости пишеш ми става ясно, че не си ходил много-много из планините! Попитай някой планинар да ти обясни нещата, че тук не ми се ще да ти провеждам ПУЦ!

Ти по рождение ли си тъпа патка или след изборите

Това се очакваше. ВСЯКА година около връх Ботев зиме умират хора. И защо? Ами защото никой не помисля преди да тръгне. 1. След средата на септември в планината се тръгва със ЗИМНА екипировка. Което не значи маратонки и дънки!!! 2. Стара Планина разделя България на две климатични зони северна и южна. Предполагам си представята какво е горе? Времето се мени за минути. Преди няколко години средата на август на връх Ботев ме валя СНЯГ! 10мин по късно нямаше и помен от него. Едно облаче нямаше наоколо. А мъглата е такава, че на моменти не можеш да си видиш и обувките! 3. Не случайно месностите около върха се именуват по следния начин: От север - Северен ДЖЕНДЕМ, от юг - южен ДЖЕНДЕМ. Всички знаем значението на думата ДЖЕНДЕМ! Сами си правете изводите. 4.В ПЛАНИНА НИКОГА НЕ СЕ ХОДИ САМ!!! Това го знам от баща ми, а той от неговия баща и... 5.Отрядите на ПСС издирвали човека са едни от най подготвените за планинско спасяване. 6. При планината се ходи САМО и ЕДИНСТВЕННО когато тя те пусне при нея... Това ви го оставям да си го обмислите за домашно! 7. Лека му пръст на момчето, дано поне намерят жива загубилата се около Хижа Левски. Помните случая с онова момче от София което тръгнало от Заслон Ботев и го намериха пролетта? Извода е много лесен. Мислете с главите си! Който надценява планината, и не помисля преди да тръгне там си и остава.

и покритието на GSM : търсете местата с покритие

търсете над лятната пътека за хижа левски .. в неделя над нея над едни скали се въртяха гарвани .. може и случайно да е а може и да не е

Познавам планинските спасители, в частност и тези от района на Карлово. Не съм срещал по-сърцати и обичащи работата си хора. Лощо за тези хора може да говори само някой, който никога не е срещал спасител. Краят на септември е края на лятото за планината. Връх Ботев привлича любителите на екстремното, затова и има толкова много паметни плоч

В Стара Планина много от маркираните пътеки лесно се губят и са трудни за следване и при слънчево време, но при все още летни условия до третия ден трябваше и армията да дойде да го търси според мен

до дсадсадса - наистина имаш малък опит в планината.... Истин е, че хората тръгват НЕподготвени, НЕекипирани В България няма система за издирване и сигнализиране при нещастен случай.

ВЯРА ! ТОВА Е ДУМАТА! Всичко друго , дето сте го писали е бЪЛГАРЩИНА! ЗАСРАМЕТЕ СЕ! БЛИЗКИТЕ СЪШО ЧЕТЪТ КОМЕНТАРИТЕ!

Значи дсадсадса ти наистина нищо не знаеш няма покритие на GSM навсякъде неможе просто да слезеш защото можеш да идеш в някой джендем и да не излезеш 15 часа и ако се изгубиш там ще ти се види 200 пъти по-голяма от колкото е...и Da go pitam az! кой не е направил нищо:30 човека бяха горе 5 дена и търсиха по цял ден кой не си е мръднал пръста олигофрени

Ти четеш ли се какво пишеш? В Стара планина има такива пропасти, каквито и в Пирин няма. Иди във Врачанския Балкан пък ще те питам дали ще вървиш по склона надолу. Под Ботев е същото. Иди на Тарзановата пътека и тичай надолу по пътеки и черни пътища. Ботев е най-мъгливия връх в България, там се губят дори и овчари, които цял живот са били там. Такива като теб са следващите, за които ще четем по новините и Бойко ще праща хора да ги спасяват. Идиоти такива, никой не е по-висок от планината!

Verno imash malko opit s planinite. Moje da se zagubish i da ne te nameryat dori na Vitosha.

Доколкото се разбра от медиите, момчето не е имало почти никакъв опит и подготовка в планинарството... Тези младежи трябва да разберат, че това не е като в дискотеката - wilderness-ите наказват безпощадно всеки неподготвен... Лека му пръст и това да е за урок на други млади отворковци.

ЗА БОГ НЯМА НИЩО НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ МОЛИМ ЗА ТОЗИ МЛАДЕЖ!

Господа МНОГОЗНАЙКОВЦИ Да не дава онзи горе да ви се случи подобно нещо на вас или на някой близък.Тогава не трупа му а и на част от тялото ще сте доволни ако бъде намерена? Именно за това се търсят добровоци с ОПИТ.ПСС са вече изморени.Търсенето на доброволците е по молба на близките на момчето.ФИЛОСОФИ ГОЛЕМИ СТЕ ВСИЧКИ ...НАЛИ Е НА ЧУЖД ГРЪБ >:(

Вие знаете ли каква е Стара планина? Цялата Гражданска защита да се включи може и нищо да не намери. Още повече, че заради един човек сега всички спасители рискуват живота си. Жалко за момчето, но не е виновна нито държавата, нито хората. А ако се чудиш как може да се остави човек така, иди ти да видиш как се търси човек край Ботев, това не ти е да обиколиш площада пред НДК. Всеки отишъл в планината трябва да е наясно къде отива. Стара планина е категорично забранена след септември за солови и аматьорски изпълнения, защото е най-страшната планина в България.

Много ми се иска всички чиновници да реагират като него, може да не е перфектен Бойко, ама действа а не дреме, винаги когато има подобна ситуация е страшно адекватен.Господ да пази момчето, дано е живо!

Как може да се остави човек така! Ами ако всеки реши да кръстосва планините, това да не е детска градина ? И аз доста съм пообиколил из планината и си има правила. Първото е: не се ходи сам.

Наистина имам малък опит с ходенето по планини, но ми е много странно как се загубват, особено в Стара Планина, където колкото и да си уморен е достатъчно да хванеш надолу по склона и да вървиш максимум два-три часа. За това време просто е НЕВЪЗМОЖНО да не видиш/срещнеш някакви следи от цивилизация. Да не говорим, че като цяло самата планина е осеяна с проходи и какви ли не пътеки и черни пътища, водещи до всякакви села, паланки, хижи и какво ли още не. Планината не е чак толкова голяма в посока север-юг, че да се изгуби нормален човек, пък и все още няма сняг. А да и последно - почти навсякъде в Стара планина има покритие на ГСМите!

Бойко пак се прояви като Мъж и Човек. Бандите няма да се свършат и битката с тях ще е тежка и продължителна. Но за близките на това момче целият свят се е събрал в капчицата надежда. И вторачени в гиганТските банди, (на които, повярвайте ми, никак не им е зле), да пренебрегнем съдбата на едно младо момче. Утре някое друго НАШЕ дете може да се окаже в същата ситуация. Не може да се разсъждава така: нали не е в къщата ми, каквото ще да става, не ме интересува. Застраховани няма. А че Бойко си е ПИЧ отвсякъде, това изобщо не подлежи на съмнение.

Ami pitaite Hristo Genadiev Grigorov shefa na BCK, kum koito e spasitelnata Planinska Slujba, zashto ne si mrudna prusta, zashtoto i te samo za pari govoriat, vse ne im dostigat, a durjavata gi dotira.Pitaite go tozi s papionkata!

Нямат ли право да го търсят без заповед от премиера?Или просто трябва да обикнем добрият бате Бойко,които е готов да помага на всички!Срам ме е!