Защо денят започва така?

На 87 години си отиде актьорът и чешит Джони Пенков. През последните месеци от живота си 87-годишният културтрегер боледуваше тежко, припомня изданието "Сега". С имената на Пенков и на Радой Ралин по-старото поколение свързва легендарните рубрики "Фокус", които се прожектираха в кината преди игралните филми. Гласът на Джони Пенков звучи и в легендарното шоу на Тодор Колев "Как ще ги стигнем американците".

Правителството ще гласува удължаване на мярката 60 на 40 до края на годината. Очаква се така да бъдат запазени работните места на около 66 хиляди души месечно. За целта са отделени 250 милиона лева от актуализацията на бюджета.

Започнала е търговия с COVID сертификати. Предлагали ли са ви? - това ви питаме днес, а вие можете да ни пишете по темата на PodcastNews@dir.bg.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

Дете получи на телефона си оферта за закупуване на сертификат за ваксинация срещу COVID, а неговата майка сигнализира за това пред БНТ.

Офертата дошла в мобилно приложение от непознат. За услугата той поискал сумата от 350 лева.

Екип на националната телевизия се свързал с продавача и предложил да закупи сертификат. А той поискал снимка на лична карта и предварително заплащане. Обещал, че седмица след плащането сертификатът ще бъде изпратен по пощата, и уверил, че не е измамник.

След запитване от страна на медията до здравното министерство, оттам обясниха, че всички сигнали за такива случаи се изпращат на прокуратурата. От държавното обвинение съобщиха, че към 1 октомври разполагат с 15 сигнала за фалшиви сертификати и ще бъдат безкомпромисни, ако те се окажат достоверни.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.