Какво се случи до този час?

Нов дизайн на мярката 60/40 се готви за юни и юли - ще има два прага за спад на приходите на фирмите, както и различни компенсации за заплатите на служителите.

Индийският вариант на COVID-19 вече е установен и у нас.

А ще помогне ли България на Северна Македония по пътя й към Европейския съюз, може би ще стане ясно днес, по време на визитата на премиера Зоран Заев в София.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

От днес училищата могат да кандидатстват по програмата "Отново заедно", която ще даде възможност на 30 хиляди ученици и учители да летуват безплатно на море или планина за 6 дни. Целта на програмата е както да подкрепи туристическия бизнес у нас, така и да насърчи общуването между децата, да върне физическата им активност и интереса им да работят в екип. Има обаче ограничение в броя на участниците от едно училище - за малките училища ще бъдат одобрявани до 12 деца и учители, а за тези с повече от 150 ученици максимумът ще бъде 165 участници. Всяко училище ще избира по какви критерии да отсява желаещите деца, според зададените от министерството на образованието.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.