Защо денят започва така?

Защото от днес връщат всички ученици от 5 до 11 клас в училище. Ако има повече болни от COVID, директорите могат да предлагат преминаване към електронно обучение.

В Япония обмислят условия за допускане на зрители на Олимпийските игри - отрицателен тест или сертификат за ваксинация.

А може би, защото САЩ шпионирали европейски политици с помощта на датски интернет кабели.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

За първи път от 30 години насам зимата не е нанесла щети върху мозайките на паметника на връх Бузлуджа, показва експертно проучване на международен екип, предаде БНТ. Миналото лято са взети мерки за стабилизиране на стенните пана преди тежкия зимен период, който е пагубен за ценните произведения на изкуството, както и за самата сграда.

"Изключително сме щастливи, че мерките са ефикасни и че нямаме загуби на мозайки от миналия зимен сезон, разказа пред БНТ арх. Дора Иванова от проекта "Бузлуджа".

Сега трябва да се изгради навес и над външния мозаечен кръг, за да може да се предпази от атмосферните влияния. За целта са нужни около 64 хиляди лева. Предстои да бъде проучен и туристическият потенциал на мястото и региона, а след това ще бъде създаден план за туризъм на Бузлуджа.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа.  

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.