17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Продължава разпространението на комунистически лъжи. Нека да кажем истината за 90-те години на миналия век. Целият соц. лагер "скърцаше" икономически в последните години на 80-те. Но, България тръгна здраво надолу, когато БЕЗ никой да ни пита, взе решение да се закрие СИВ, и след този акт "великата" българска соц икономика вече нямаше къде да продава продукцията, а складовете на държавните фабрики бяха пълни, като пари за заплати на работниците нямаше. Тогава започна раздаване на необезпечени кредити от нароилите се многобройни банките, и логично всичко това "гръмна" през 1996г..... Тогава дойде "лошият" Костов, който разпродаде закъсалите държавни предприятия .... Стабилизация настъпи едва след влизането ни в НАТО и в ЕС, благодарение на Н.В. Цар Симеон II ГЕРБ продължи линията на интеграция на българската икономика в ЕС, докато "червените" олигарси на Прехода, упорито се бореха за запазване на заграбеното. Радев поведе хунтата срещу про-западно ориентираните сили в държавата. Това е истината, но тя се спестява, защото не е удобна !

Да, искам-това е историята ни не зависимо дали ни харесва!

Паметникът може и да се възстанови, но унищожената промишленост, която отиде в Китай, унищоженото селско стопанство, здравеопазването, образованието, армията и сигурността, това няма как да се възстанови. Всъщност може, ама с много як терор срещу всички разрушители и нови херостратчета. И най-вече най- опасният вид разрушители - вид обикновен тъпанар.

тези от чинията свалиха Тато и ограбиха и разрушиха всичко. Преврата си го направиха комунягите.

Интересно как комунистически Китай е от първите в света?!Този строй е невъзможен тук.Историята го доказа,няма хора за него.Паметника е тоалетна за коне,как да го реставрират?Много хубаво место е бил,сега е разкрасен с вятърни вецове.

Самият Китай е от първите в света,но народа е тотален роб там! Там хората са ги направили роби роботи,нямат отпуски дори - 10 дни в годината разделени на по 5 дни. 6 дневна работна седмица по 12 часа на ден,ако ти харесва върви там се погубвай,на всичкото отгоре заплатата ще ти е малко по голяма от българската...

Да знаете ,че по училища ,военни поделения ,университети и институти ,РЕП-ове ,бяха предлагани марки за набиране средства за построяването на паметника на Бузлуджа.И аз и съпругата сме си купили такива марки ,а най -интересното е ,че никакъв милиционер не беше допрял ТТ в главите ни.Цените бяха от 0,5лв ,1 лв,2лв ,4 лв.Може и от бюджета да е давано ,но сигурно е една малка част.

Прозирате, другар милиционер и пеете фалшиво. Ами възстановите и приватизираното и продаденото от Киро парахода, поне имаше печалба там. Или не може заради европейската конюктура?

Доблестен другарю защо ползвате немски "ник-нейм", наистина сте прозрачен.

Защото преди много години ,когато Вие не сте били и блясък в очите на майка си ,като старшина школник отбивах вонната си служба кото ,такъв какъвто е ника

Типично за комунягите раздвоение на личността, а защо не парашютист? Липсва ви Ото Вагнер?

Ако възстановят този монумент, ще се усвоят едни пари, после няма да има пари за поддръжка, и пак ще се разруши. Има много подобни примери напоследък.

Искам, да. И задължително да се водят там децата от 2 клас нагоре, да им се пускат филми, да им се показват снимки, да им се разказва на достъпен за възрастта им език какво се е случвало в ония 45 години и как не бива да допускат никога да се повтаря.

Да не се допуска да се строят заводи, хората да имат работа и спокойствие!

Нашата цивилизация циклично преминава от едно управление в друго, така че е възможно бъдещо управление да е подобно. Паметниците имат ролята да напомнят на поколенията добрите и лоши страни на миналото. За бъдещите поколения няма да има абсолютно зло или абсолютно добро, защото развитието преминава и през добро, и през лошо. Важно е да се помнят уроците, за да не се стида до " поправителни" отново и отново.

бсп поискаха и им дадоха, чинията на връх Х. Димитър !! Да си я ремонтират.

Народ който не си пази и не си помни историята няма бъдеще! Паметниците независимо какви са трябва да ги има за поколенията!

А защо тогава ви е страх от свастиките и фашистките символи. Нали са история...

Ще дадете ли 5 лева за паметника на мракобесието? И защо ЕС дава пари за него, а не Русия и русоробите?

Аман от роби на на САЩ и ЕС които забравиха,че са българи!!!!

Комунизмът в главите на част от българите е смъртен враг на България.

Така е, защото само комунистите ще им търсят сметка за откраднатото от държавата и народа.

КРАДЕЦА ще търси сметка от себе си!!!-Събуди се и виж какъв е произхода на милионерите в България !?Защо е цялата политическа криза .-Защото ги подгониха и ТЕ тръгнаха на реванш .

Това е уникален исторически паметник. Ама наистина уникален. Трябва да бъде възстановен за поколенията. Хората идват и си отиват. Партии и политически пристрастия, също. А спомените за историята остават. Освен това там е бил и последния бой на Стефан Караджа и има и паметник. Това си е нашата българска история и трябва да я пазим. Без значение е мнението на група безродници, американски папагали. Които следват нетклонно политиката по унищожаване на българската история. Днес това, утре и останалото. На тях им е нужно стадо. В това се превръща народ без история. Може да прочетете мненията им със форума.

Не е уникален. Това е копие. Има още 2 такива

тази анкета е като да питат египтяните искатли да останат или да съборят пирамидите .. интересно, ако продължи олевяването на властта, дали няма да реставрират мавзолея, и да привикат в следствието Евгени бомбаджията

Тоя ЕМИГРАНТ КРАДЖАТА ЛИ? Той няма право да гласува. Да беше стоял в България като е пстриот уж.

''Полша премахва 500 съветски паметници'' ''Прага премахва паметник на съветски маршал от Втората световна война'' ''В Унгария повечето паметници на съветски войници са разрушени'' Само в Бълграия стоят паметници на престъпници и престъпни режими....Ганьо е тъп. Затова и е най -беден

Сус бе евреин. Ако не беше съветската армия да ни СПАСИ, България по искане на Чърчил щеще да бъде разделена между Гърция и Турция. Като минимум е било предвидено гръцката граница да е на 35км от Пловдив. Спасява ни появата на съветската армия. Боклук, що лъжеш? А когато американци и англичани сриват с бомби София и избиват МИРНИ жители, кой ни спасява, бе Боклук? СССР е издействала да спрат. И спират. Интересно в случай на кой трябва да благодарим? На убийците или на спасителите? Ма ви мръсна, долни лъжливи боклуци. Е за това трябва да стоят паметниците и да помним историята си такава, каквато е била. Ако ги няма, драги съфорумци, боклуци като този ще ни лъжат както си искат.

До БГ! ДНЕС ПАК НЕ СИ СИ ПИЛ ХАПЧЕТА. Баща ми разказваше когато са минавали руските военни ГЛАШАТАЯ НА СЕЛОТО Е БИЛ ТЪПАНА И ПРИКАНВАЛ НАСЕЛЕНИЕТО ДА СЕ ПАЗЯТ ОТ ВОЙНИЦИТЕ ПОНЕЖЕ ИМАЛИ ВЪШКИ. ТОВА Е ИСТОРИЯТА.

като махнахме Мавзолея?

Чисто пространство в центъра на града, без излишна грозна сграда. Отстраняване на мрачни спомени.

Спечелихме, че сега Радев, Рашков и Атанас Атанасов не могат да ни махат с мазни усмивки от трибуната. Безценно!

Най-важното в момента е да се разруши паметника на МОЧА в центъра на столицата, после да бъде взривен Альошата в Пловдив!!! Да се разрушат всички паметници от ерата на СССР, тогава ще мислим за Бузлуджа-който също трябва да се "изчегърта" от пейзажа!!!

Напълно те подкрепяме. И да издигнем нов паметника на Незнайния Педе.ас. Ти си нашия човек или нещо. Да подкрепим справедливите искания на английския джендър. Убичам те.

PEYTSCH

НЕ. НЕ. НЕ. Първо да се премахнат всички „съветски“ паметници из България! Чак тогава ще мислим за Българските...

И в построяването на този символ ,който е символ не само на партията ,а и на България ,социалистите са показали своята античовешка същност.Как може толкова здраво да строят ,измъчиха истинските дОмократи в тяхната разрушителна дейност.Вече толкова демократични години го рушат ,а още не могат да го разрушат,ами да го бяха направили от Итонг ,и за няколко зими ,вече щеше да е купчина строителни отпадъци.Може и да се види и глупостта на западните специалисти ,виждат нещо ценно в този паметник,възхищават се от строителството, от здравата направа, от красивите мозайки ,от амфитеатрално изградената зала,вместо да вземат по един къртач ,я "Хилти" ,я "Метабо" и да "запердашат" кога по мозайките ,кога по колоните,а те искат да го възтановяват.Нека мземат пример от онези смели "демократи" ,които с риск на живота са свалили медната обшивка на покрива ,хем да си облицоват своята виличка ,хем да отворят път на природните стихии ,та и те дадат своя принос в разрухата .И да несе забравя ,когато неолиберализмът не може нищо да построи ,то той иска да руши ,за да се забрави ,че тези преди него са строили

Хапчетата ?

Ами вземайте ги ,какво питате другите .Аз ли да зная какво пиете,но каквото и да пиете не Ви помага

Проблема не е в паметника а в тежката нищо не вършеща дъежавна бюрократична машина, която смуче от работещите. Защо не се намали на 50 % тази машина след 1990 г? Всяка животинка се труди за хляба си освен посочените паразити по горе.

На тези на които този "паметник" ще им липсва, да си направят фондация. Да си събират пари да го възстановяват и да го поддържат. Не съм съгласен това да се прави с данъците ни. Ако беше войнишки паметник или костница - да, но такива извращяваки, НЕ.

Много знаеш какво правят с данъците ти и в чии чекмеджета влизат, ама видиш ли за паметник не можело било. Никой не те пита!

Не съм съгласен да се дават парите ни за това, защото НЕ Е паметник. А къде и как се разпределят данъците е съвсем друга тема.

Трябва да се възстанови, заедно с реактивните двигатели. Да се натоварят комунистите и да отлетят обратно там, от където са дошли.

Категорично ДА! Всяка част от историята ни е важна и трябва да бъде запомнена.

Комунизма е зло, но и дивият капитализъм не му отстъпва. Давам пример с Китай и Канада примерно. Как така там работи държавно и частно и трябва ли отрасли като енергетиката която носи много пари в хазната да е частна собственост? В страни където липсват съзнание и безнаказани престъпления няма значение дали е комунизъм или капитализъм. Нищо не върви там. А паметника си е паметник. История и не бива да се унищожава.

С Беларус също може да се даде пример, там държавното също работи отлично.

В цял свят, когато даден режим не е бил долюбван, нещата които са ставали от него са били надградени и развити в полза на обществото, типичен пример е икономика №1 по ръст за 2018 - Румъния. Хората там осъзнаха че не сградите, паметниците и инфраструктурата са проблемът а самите хора на режима, които бяха обесени публично на площадите им. Естествено, тука мишкарите на същият режим като екс премиерът от Банкя му стига патриотизмът до това да говори като латерна по телевизията за лошият режим от който той е бил част и не е искал да се откаже. Бузлуджа е един страхотен паметник, показващ историята от не толкова далечното минало и би било страхотен атракцион за посетители от България и чужбина, носейки допълнително пари за региона и държавната хазна. Само тотален идиот би отрекъл ползите от него за да защити жалките си виждания за управление паднало преди 30+ години .....

Това е един много ценен паметник на културата и много учени по света го харесват и ние трябва да се гордеем,че имаме това произведение на изкуството.

Нека се възстанови, за да се покажат постиженията на комунизма, как народа е живял в едно по-добро време и да знаят младите за варварствата на капитализма, за избитите деца и хора без съд и присъда, за хилядите запалени домове и хора лежали по лагерите.

Малоумен ли си? Какво са тия измишльотини?

Кое е измишльотина? Избитите деца и хора без съд и присъда ли, или отрязаните партизански глави за по 50 000лв, или запалените домове на хората или лагерите, кое по-точно?

На 200% е малоумен , само като му види някой ника и му става ясно :)))

Терористите се ликвидират навсякъде по света. Лагерите бяха ваше любимо средство да се разправяте с неудобните. Цялата държава беше един концлагер. Разстрелват те ако се опиташ да избягаш. И пак са бягали. Странно защо ли при такъв перфектен тежим.

Децата от Ястребино и те ли бяха терористи? А лагерите ги наследихме от вас, капиталистите.

1945-1975, да се сравни с регреса 1989-та - 2019-та

Да се ремонтира, да се подновят двигателите, да се натоварят всички комунисти и да отлитат за “червената планета”.

Човече нямаш идея каква усмивка ми заши с този пост.

Комунизмът съществува само в главите на антикомунистите. Живеем в 21 век, стига глупости!

Значи да го бутаме тогава?

Този паметник възхваляващ един мракобесен, кървав режим управляван от откровени изроди ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗРУШЕН!! В памет на стотици хилядите избити без съд и присъда хора (учители,финансисти, банкери, инженери, доктори, свещеници,учени, политици, обикновени хора), този паметник на БКП трябва да бъде унищожен!! Вие чули ли сте в Германия да има възстановени паметници на НСДАП (партията на Хитлер) ?!?!?!? Дали в ГЕрмания биха възстановявали с пари от данъците на хората подобни паметници?!?!? Вярно, има запазени концлагери-но за да напомнят на хората за мракобесието на нацизма! В Бг трябваше да се възстановят комунистическите лагери за изтребление на несъгласните с режима-например в с.Скравена!!! Младите не знаят почти нищо за онези времена, затова сега са готови да гласуват за внуците на хората от БСП избили хиляди българи!!!!

Като гледам сегашната измет, малко са избили.

Жалко че комунистите дирижираха прехода към демокрацията. Трябваше да направим това, което са направили комунистите като са дошли на власт. Тогава такива боклуци като теб нямаше да ги има.

По-добре от теб знам какъв съм и се гордея със себе си. Жалко, че в България остават все по-малко читави хора като мен и все повече измет като теб.

Гордееш се , че си боклук ?

Единствените, жалещи за комунистическия режим са некадърни нагаждачи, които не могат нищо и винаги са най-отзад на опашката във всяко нещо. Затова лелеят за времето, в което да си партиец от село, излъгал че дядо ти е крил партизани, беше достатъчно за да успееш в живота. Но понеже казваш че знаеш какъв си, кажи ни и на нас да преценим. Ако не искаш по privacy причини, кажи ми само някой казвал ли ти го е извън събрание на БКП/БСП? Че си стойностен човек имам предвид.

dzh,милиони не стотици хиляди,избиваха деца ,режеха глави на несъгласните набиваха ги на кол и караха майките им да играят хоро около тях.Но за това не пишеш,чел си историята както дявола евангелието наследниците им сега са отявлени демократи.

Колко милиона бе, ястребинец нещастен??? 3-4 милиона, толкова ли бяхте комунделите-шумкари , да ви шибам в мързеливите сфинктери комсомолски!! !

Само с частни дарения. Най-добре да си я купят партите със сантимент към паметника и да си поддържат със собствени средства. С дъжавни средства може само да се разчисти мястото. Сигурен съм, че затова обаче и доброволни дарения ще се намерят.

Страхотна анкета! Можеш да гласуваш колко пъти си поискаш!

Един идиот стига, да оформи цяло обществено мнение.

Бутайте, потурнаци! Че да не е на дядо ми?!

че тези, дето бутаха Мавзолея няколко пъти саа.. ?

Мене ме мързи. Викайте Бакърчето с барута, ама да го изсуши този път.

Не, излишни пари

Даа се възстанови и да се направи музей на комунизма Да се напише и покаже истинската истприя-разстрелите,истината за убийците от така нареченият народен съд,лагерите, убитите по границите. Документите, показващи фалитите на България по времето на комунизма. Писмата на Георги Димитров до Сталин относно изстъпленията на червената армия. Цялата истина-твърде много хора забравиха или не знаят.

Пжне снимките на декетките заводи, ДЗС , предприятия, училища,.. и угробени от Демосрацията трябва също да влязат към Музея!

Само че да кажат и кой ограби и разруши тези десетки заводи и предприятия. Та това са комунистите сега капиталисти. Голямо шарани има да вярват в светлото бъдеще на социализма.

И аз съм за, да се покажат постиженията на комунизма, които само за 45г направиха от България една от най-развитите държави в света.

Какви "постижения" бе смешник ? В цял свят се виждат "постиженията" на миналите през соца и не миналите през него !

Добре, че границите едно време бяха затворени, че ако някой човек от запад дойде да поживее година две в НРБ, нямаше да иска да се връща в капиталистическата си клоака.

И веднага примерите за хора, незнаещи и бързащи да лъжат. Забравят за фалитите,забравят за лагерите, забравят за убитите невинни. Но пък, ако ги натикаш насила в някое селско стопанство, веднага ще ревнат ,че им се нарушават правата. Хлапета, 45 години права имаха само другарите. Обикновенните хора нямаха никакви права-само това, което разреши партията.

права имаш дотолкова доколкото пари ти дава шефа. Днес права имат само олигарсите, надолу правата намаляват. Тъпи си бяхте, тъпи ще си умрете

Не се притеснявай, нищо не забравяме. Нито избитите деца и хора без съд и присъда, нито хората хвърлени по лагерите, нито отрязаните глави, нищо.

Искам чинията да се стопанисва от заинтересованите. От години хора говорят как искат да съхранят този паметник. Да си направят една фондация или каквото решат, държавата да им го преотстъпи за стопанисване и да се приключва с тая разтегателна тема. Но това по някаква причина не се случва, а тези, които най-много държат на "чинията" непрекъснато настояват тя да бъде стопанисвана с парите на другите, на които не има пука или са направо за разрушаването и.

Взривяването на мавзолея беше голяма глупост. Колко мавзолея има в света? Щеше да е чудесна туристическа атракция. Идиотите я взривиха, сега е ред и на този паметник.

Направи фондация, съберете пари, изкупете правото на стопанисване от държавата и си го стопанисвайте. Може и някой лев да препечелите даже. Ама не ти стиска, защото можеш да оперираш само с чужди пари, нали така комунисте?

Циганино, бегай да береш жИлазу някъде и не се обаждай където не ти е работа.

Ти вече набра ли бе ваньо ? Ако искате червените сволочи да го има това изчадие , бъркате в джобетата и го поддържате ! Понял ?

BajMihal

Нямаш аргументи ми се види. Щото иначе няма обяснение да обиждаш. Е, поне се вижда колко ти сече пипето, след като не можеш и нормален разговор да водиш...

Сигурен съм, че ако графата на отговорилите с "ДА" рязко ще намалее, ако се добави и подобпция - ВИЕ ЛИЧНО, КОЛКО ЩЕ ДАДЕТЕ. Защото хората не разбират, че ТЕ ТРЯБВА ДА ДАДАТ.

Та да има къде червените плазмодии да нагъват кебабчета на ремонтиран монумент , на комунистическата диктатура ? Твърдо НЕ !

Разбира се че трябва да се възстанови. С друго предназначение разбира се.Аман от разрушители , време е за съзидание.

То остави реставрирането, но чинията е на такова място за поддръжка на което си трябва стабилен бюджет всяка година. БСП да си го финансира от субсидията и да не занимават работещите българи с тази грозотия.

То и ти ,,не си безплатен,,. А и памперси ще трябват.

Оставете го ..за Овчаров...за разкопки.

не знам какви мозайки вътре възстаноявяват ( гледюах снощи по ТВ ) , но покрива от всякъде е за ремонт -даже на места го няма. толкова ли няма кой да им каже от къде да започнат или само се хвърлят едни пари на вятъра !

Това трябваше и трябва час по-скоро да се срине и забрави за комунизма. Нищо не довършихме с ликвидирането на комунизма а се цупим,че не сме добре над 60 % от хората. Метене си ТРЕБЕ, иначе тежко на България без лустрация и със стотици руски ченгета шетащи и правещи золуми у нас вече над 75 г.!

...за някои и ебанье !?

дай да ти бутнем и мизерната панелка,в която водиш жалко "капиталистическо" съществуване,понеже е построена през Соц-а?

То при толкова партии сега, ще се изтепат коя да го вземе.

Според мен мястото и мащаба на този монумент съответстват на личности като Левски и Ботев, но не съответстват на която и да е политическа сила, избивала българи, за да наложи властта си. КАТЕГОРИЧНО ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМАХНЕ! ГАВРА Е С ПАМЕТТА НА ИЗБИТИТЕ БЪЛГАРИ.

На кои избити българи, да попитам? На тези, които носеха на кол главите на партизани? На тези, които застреляха децата Ястребинчета? Или на тези, които рамо до рамо с руската армия паднаха с оръжие в ръка, громейки фашизма? 36 000 души!

Има избити МНОГО НЕВИННИ българи за налагането и укрепването на политическата власт. Ако не сме тесногръди, ще го признаем. А ако имаме поне малко страх от Бога, ще се покаем като българи за тези убийства на невинни хора.

Това е все едно да се възстановяват паметници на Националсоциалистическата германска работническа партия. България продължава да подсмърча по комунизма ..... и логично е на последно място в много отношения спрямо останалите държави от Европа

Логично е да подсмърча-това което се построи през комунизма произвеждаше, и още го режат за скрап и продават от него, след това НИЩО не се построи! Що така? Нали уж вече е демокрация?! Е, на база на това сме доста назад от много държави-победителки в Студената война! Логично!

При строежа на тази "чиния" за загинали няколкоко войничета. Дори и само в тяхна памет тази чиния не трябва да бъде унищожавана. Спокойно може да бъде използвана като туристичеста атракция. Колкото такива постройки има по света? Да не би да са много а? Не са.,.. просто е нужна малко реклама.

чинията трябва да се изчегърта, както мавзолея на Гошо Тарабата - символ на един мракобесен режим!

че да. Той трябва или да се разруши или да се възстанови. По - лесно ще е да се възстанови като музей, консервиращ нравите и чувството за естетика и изкуство на отминали времена без да коментираме добро ли е това или лошо. Факт е, че е минало. Също както и турското робство, оставило ни хамами и джамии. Или средновековието, оставило ни икони и стенописи

Не не искам да се харчат пари от моите данъци за възстановяването на тази чиния. Има много по-полезни неща за правене.

Интересна сграда е и може да привлича туризъм

BajMihal

Ми събери пари и припечели от това бе... Що трябва да вземаш и от моите?