Все по-често млади семейства превръщат сватбата си в повод за благотворителност. Виктория и Живко Жекови решават да направят същото. Помолили гостите да не им подаряват цветя, а планираните за букети средства, да отделят за добра кауза. Така успели да съберат средства, с които да бъде закупено оборудване за климатизация на интензивния сектор в Първо детско отделение на УМБАЛ Бургас, съобщиха от здравното отделение.

Няколко дни след сватбата, младоженката Виктория пристига в Първо детско отделение и разказва за решението си на завеждащия отделението д-р Борис Ангелов.

"И най-красивият букет след три дни увяхва и трябва да бъде изхвърлен. Още в поканите помолихме нашите гости да отделят средства за благотворителност. Приготвихме красива кутия, която обозначихме за каузата. Имахме варианти за много единични каузи, но решихме сумата да послужи за нещо, което ще помогне не на едно, а на много деца", споделя Виктория.

Жестът трогва завеждащия отделението д-р Борис Ангелов, а болницата съобщава за благородния жест.

"Благодаря на младото семейство и им пожелавам да бъдат пример и за други. Средствата ще използваме за климатизация на интензивния сектор, защото температурният комфорт е важна част от лечението и възстановяването на нашите пациенти", казва завеждащия отделението д-р Борис Ангелов.

Първо детско отделение на УМБАЛ Бургас е едно от най-натоварените в болницата. Тук приемат деца от двудневна до 2-годишна възраст. Въпреки наличието на частни болници с идентичен предмет на дейност в града, пациентите се увеличават постоянно. Годишно през отделението преминават над 2000 деца.