Гостите на курортен комплекс "Слънчев бряг" вече имат възможността да заплащат такси за почасово паркиране в "синя зона" в комплекса посредством банкови карти чрез мобилната платформа URBO.

Над 600 туристи в курорта са платили за паркиране в "синя зона" чрез мобилната платформа, съобщиха от пресцентъра на "Слънчев бряг" АД.

Само за седмица след стартирането на тази функционалност през туристически сезон 2019, потребителите се възползват и от тази възможност за разплащане посредством банкова карта в приложението.

"Услугата е предпочитана и изключително  удобна за чуждестранните туристи, тъй като стандартният SMS метод е недостъпен за тях, поради факта, че са абонати на чужди оператори. Платформата URBO е единствената им възможност за дигитално заплащане за паркомясто", коментира Андрей Лилов, един от създателите на приложението.

Възможността за плащането за паркиране е особено атрактивна и за местните жители и туристи от България, които биха спестили стойността на SMS-а, като в допълнение получават допълнителни екстри от приложението.

"Миналия туристически сезон за първи път въведохме мобилно приложение на територията на Слънчев бряг - Smart Pass Sunny Beach, съвместен проект на ЮПАСС и "Слънчев бряг" АД. През настоящата 2019 г. приложението вече е част от националната платформа URBO под името URBO Sunny Beach. Вследствие на обединението, в Слънчев бряг станаха достъпни множество нови електронни услуги, насочени към туристите, гостите и жителите на комплекса", заяви Златко Димитров, изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД.

URBO представлява уеб портал и мобилна апликация за забавление и пълноценно прекарване на свободното време в полза както на туристите, така и на активните жители в градска среда. Чрез платформата можете бързо и лесно да изберете какво да правите в свободното си време, както и да закупите електронни билети за турове, атракции, разходки с лодки, екстремни и водни преживявания. От този сезон, гостите на Слънчев бряг и потребителите на платформата могат да закупят и карти за отстъпки с до 35% намаление от цената на над 500 услуги, предлагани в националната платформа. Преференциални намаления получават и в заведенията, ресторантите и физическите обекти, които са част от URBO.