Община Бургас стартира за втори път кампанията "Ученик на годината". Тя е част от програмата "Бургаски деца" на администрацията и има за цел да насърчава и подкрепя изявени младежи с постижения в областта на образованието, науката и изкуствата.

Имената на номинираните за приза ученици са обявени и всеки може да даде своя вот за някое от децата. Предложенията за номинации се отправят от директорите на училищата или експертна комисия и са в три категории:

- "Изкуства" - "Индивидуални изпълнители" и "Формации";

- "Математика и природни науки" - I-VII клас и VIII-XII клас;

- "Хуманитарни науки".

Всеки има възможност да гласува за своя фаворит тук >>

Победителите ще бъдат определени на базата на резултатите от гласуването. За да дадете своя глас, трябва да посочите валиден e-mail адрес. На него ще получите линк за потвърждение на вашия глас, който ще бъде отчетен, след като извършите потвърждението. Гласуването е еднократно във всяка категория и възрастова група и продължава до 12:00 часа на 3 декември.

Анкетата се провежда при определени условия, които имат за цел да не се допусне компрометиране на конкурса. Всеки може да гласува еднократно за един участник в една категория, като се отчита едно гласуване от всеки IP адрес, но може да се подкрепи кандидат от всяка категория.

Няма ограничение да се гласува и извън страната. До този момент от чужбина има над 1250 потвърдени гласове.  Може да има забавяне с получаването на линк в електронна поща заради натовареност на емайл сървъра. Системата използва ReCaptcha срещу роботи за автоматизирано попълване на формуляра.

Експерти следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Всички опити за манипулиране на вота ще повлияят негативно на съответния кандидат.

Гласуването се извършва само в съответния раздел от интернет страницата на Община Бургас. Съобщенията в подкрепа на даден кандидат, изпратени през системата Freecall (синия плик на заглавната страница ) няма да бъдат отчитани.