МВР-Бургас обяви, че днес идващите на Южното Черноморие курортисти може да бъдат блокирани веднага след края на магистрала "Тракия" в периода между 17.00 и 20.30 часа заради планирано протестно автошествие и пусна алтернативно трасе за пътуващите по автомагистрала "Тракия" в посока Бургас.

Пътуващите в посочените часове за протестна блокада на магистралата могат да се отклонят през разклона за Камено - Българово и оттам да стигнат до Южното Черноморие и Слънчев бряг, съобщиха от полицията.

До този момент (18.30 часа) обаче пътна блокада няма. В учения час за автошествие се включиха 50-ина коли, които заеха само едно от платната за движение по посочения маршрут и вероятно няма да се стигне до блокада, предаде БНР.

Маршрутът на протестно автошествие, подаден в МВР, е: паркинга на магазин "Метро" - надлеза до магазин "Джъмбо" и обратно: вход Бургас - второ кръгово движение до х-л "Мираж" и през бул. "Стефан Стамболов" до паркинга на магазин "Метро".

 

Засилени проверки по пътищата през уикенда

От днес до неделя вечерта (26 юли) е в ход специализирана полицейска операция за контрол на скоростта по магистралите, основните пътни направления и недопускане на управление след употреба на алкохол и/или наркотични вещества,  съобщи още днес на брифинг главен инспектор Николай Крушарски от отдел "Пътна полиция" в ГД "Национална полиция".

Освен това екипите ще следят за агресивни водачи. Те ще биват спирани и извеждани извън активните ленти за проверка.

Успоредно с това в морските селища и курорти са предвидени засилени проверки за недопускане на управление на моторни превозни средства от неправоспособни и водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества.

По време на операцията водачите ще бъдат проверявани и за невръчени и неплатени задължения по ЗДвП.