Шадрин поясни, че предстоящият вибрационен преход през 2012 година бил нормален и позитивен процес за Земята, тъй като се случвал периодично. При него се повишавала вибрацията на планетата и тя преминавала в ново еволюционно състояние.
"На хората ще им се наложи да се адаптират към изменилата се планета и ние сме длъжни да им помогнем да преодолеят този период максимално безболезнено, казва д-р Шадрин, цитиран от БТА. Иначе рискуваме вместо благополучен еволюционен скок, да се получи период на "тъмни векове" в човешката история, допълни той. Според Алексей Шадрин идва времето на шестата раса, така наречените хора "индиго".
Доктор Алексей Шадрин е наследник на български род. Той се завърнал в прародината си, за да помогне на българската нация да извърши следващия еволюционен преход на човечеството. Мисията на д-р Алексей Шадрин била поръчана от "пазителите" и нейната цел била да да оглави трансформацията на хората в хора-индиго, които по най-добрия начин ще могат да понасят прехода. Първото посещение на Шадрин в България е било през 1993 година, когато се срещнал с пророчицата Ванга. Тя му предсказала, че ще се завърне у нас през следващото хилядолетие с мисия.
Особеност на този скок, който предстоял през 2012 година, била безболезнената замяна на сегашната пета реса с шестата раса. Терминът "индиго" се появил неотдавна, но хората, които го представлявали, съществували от самото начало от създаването на човешката раса. Названието идвало от света на аурата, с пояснението, че това е преимущественият свят на аурата, която се сменял почти всяка секунда, твърди д-р Шадрин.